Xtort en Martijn Kuijten treden samen op Dwars Boekenweekconcert

GEMERT – In het kader van het Boekenweekthema ‘dwarsdenkers en rebellen’ is lokale dwarsdenker en cultuurmaker Xtort gevraagd als curator. Hij verzorgt een week vol rebelse en dwarse programmering.

En niets lijkt zo dwars op elkaar te staan als de elektronische muziek van Xtort en de folk en akoestische muziek van Martijn Kuijten. Zij gaan op vrijdag 13 maart samen verkennen hoe dwars dit op elkaar staat, tijdens een uniek Boekenweekconcert.
Martijn Kuijten is de frontman van ‘Op Zoek Naar Johan’ en ‘Mannen met Baarden’. Hij brengt luisterliedjes en folksongs in het Nederlands, Brabants en Engels. Xtort maakt Industrial en electro en heeft een flinke naam gemaakt in de zwarte scene in Nederland, België en Duitsland. Zijn muziek is confronterend maar dansbaar.
Het Boekenweekconcert op vrijdag 13 maart vindt plaats bij Dientje aan de Kerkstraat in Gemert en begint iets na 21.00 uur. Als entree geldt een bijdrage van minimaal € 3,50 in de fooienpot. Na afloop kan er nog gedanst worden op de muziek van dj Nightporter.

Xtort. (foto: Patrice Hoerner)

Foto's:


0