Xtort programmeert boekenweek

GEMERT-BAKEL – Xtort (Piet Snijders) is dit jaar de gastprogrammeur van de lokale boekenweek in Gemert-Bakel, met als thema ‘Dwardenkers en Rebellen’.

Beeldend kunstenaar en graficus Jos Biemans vestigt tijdens de Boekenweek de aandacht op zijn computergegeneerde kunst. Het is bijna een bezoek uit een vierde dimensie, door de wezens die erin huizen. Ook zijn voor de gasten postkaarten en boekenleggers te krijgen in de Bibliotheek. De expositie vindt plaats van 7 tot en met 14 maart in Bibliotheek Gemert aan de St. Annastraat 60.

Rick Marool is opgegroeid in Gemert en het ‘brutaaltje’ van de groep. Hij is misschien de minst geschikte voor po√ęzie en literatuur, maar toch is hij aan het schrijven geslagen. Tegenwoordig is hij onderweg met korte verhalen en een talkshow rondom zijn persoonlijkheid. Op dinsdag 10 maart doet hij Poppodium de Bunker aan. Zijn optreden begint om 19.30 uur. Een vrijwillige bijdrage geldt als entree.

Martijn Kuijten is een van de Gemertse exponenten van de folkscene. Hij schrijft mooie akoestische liedjes voor zijn band ‘op zoek naar Johan’ of ‘Mannen met Baarden’. Nu kruist hij echter zijn instrumentale degens met de elektronische muziek van Xtort. Deze twee uitersten in de Gemertse muziek gaan elkaar muzikaal te lijf op vrijdag 13 maart bij Dientje aan de Kerkstraat 9 te Gemert. Het muzikale wapengekletter begint om 21.00 uur en als entree wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Martijn Kuijten.

Foto's:


0