De Eendracht Gemert verzet voorstellingen

GEMERT-BAKEL – De Eendracht Cultuurhuis maakt het lopende theaterseizoen later af. Zeven van de acht professionele producties die nog voor dit seizoen gepland stonden, maar vanwege het coronacrisis niet door konden gaan, zijn verzet. 

Van de redactie

Directeur Remko Boesveld: “Omdat we een klein theater zijn, hebben we snel kunnen schakelen. Met uitzondering van Erik Brey is het gelukt om de professionele voorstellingen te verplaatsen naar nieuwe data in de zomerperiode of tijdens het komende seizoen. Al gekochte kaartjes blijven geldig.”

Sommige amateurproducties, zoals balletvoorstelingen en musicals, die nog voor de zomer uitgevoerd zouden worden, zijn wel afgelast. “Ze kunnen niet doorgaan, omdat er niet gezamenlijk gerepeteerd kan worden.”

De eerste van de verzette shows staat al voor 12 juni op het programma. “Het is nog even spannend of die door kan gaan. Tot 1 juni aanstaande mogen er geen theatervoorstellingen met publiek plaatsvinden. Het kabinet beslist pas later of die termijn verlengd wordt.” 

Volgens Boesveld gaat de Eendracht een uitdagend seizoen tegemoet. “Vanaf het najaar zitten veel avonden al vol, dus we gaan een uitzonderlijk drukke periode tegemoet. Het wordt een heel karwei om dat organisatorisch rond te krijgen, want je hebt voor iedere voorstelling ook technici, barpersoneel en andere medewerkers nodig. Ook voor ons zal de coronacrisis op termijn financiële gevolgen hebben.  Mensen kunnen hun geld maar een keer uitgeven. Gelukkig heeft het gemeentebestuur al aangegeven dat onze subsidie niet in gevaar komt, mochten de prestatieafspraken hierdoor niet gehaald worden. We zijn blij dat het college actief met ons meedenkt.” 

Ook de voorstelling van Rob Scheepers is verzet (Foto: Minneboo Fotografie).

Foto's:


R