De Eer van de Duitse Orde

GEMERT – Wie durft de uitdaging aan en kan een een tekening, object of mooi verhaal maken die het Klein Kruis van de Duitse Orde Gemerth waard is. Op www.Duitse-Orde.nl staat onder ‘nieuws’ alle informatie over deze uitdaging, die kinderen samen met hun ouders aan kunnen gaan. Via de site kan iedereen kennis maken met ridders en kastelen, met eer en verraad, met rijkdom en teloorgang, maar ook met zeshonderd jaar wonen in een kasteel in Gemert. “Duik in de geschiedenis, leer er wat van en maak er iets moois van”, zegt Ridder Max Commandeur van de Duitse Orde Gemerth. Het werkstuk kan vervolgens gefotografeerd worden en opgestuurd naar Facebook.com/duitseorde met vermelding van naam, leeftijd en adres. Tijdens het convent van de Orde op 31 mei beslist de Orde wie de eer heeft verdiend in de verschillende leeftijden. Op 1 juni wordt de prijs, een ‘Klein Kruis van de Duitse Orde;, thuis uitgereikt.

Foto's:


0