05-05-2020: opnames ziekenhuis Gemert-Bakel en Boekel niet gestegen

GEMERT-BAKEL/BOEKEL – Het aantal inwoners van Gemert-Bakel en Boekel dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) met een coronabesmetting, is niet gestegen. Dat blijkt uit een dagelijkse update van het RIVM.

Net als gisteren (maandag) is het aantal 75 voor Gemert-Bakel en 34 voor Boekel.

Vandaag (dinsdag) zijn er 89 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 86 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 41.087 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Foto's:


C