2,8 miljoen teststaafjes coronavirus in Gemert verpakt

GEMERT – 2,8 miljoen teststaafjes die gebruikt worden om te testen op het coronavirus worden in Gemert verpakt.  Op bedrijventerrein Wolfsveld verwerkt  ECM Europe  210.000 coronateststaafjes per week. In totaal worden  2,8 miljoen van deze gesteriliseerde neusswabs verpakt. Daarna worden ze geleverd aan het Landelijke Consortium Hulpmiddelen (LCH). 

De staafjes worden landelijk gebruikt om te testen op het COVID-19 virus. Koninklijke DSM heeft op verzoek van de overheid binnen twee weken een productieketen in eigen land opgezet. Jeanne van Gerwen, directeur van ECM Europe, vertelt: “Na de aanvraag van DSM bij verschillende partijen is ECM Europe  geselecteerd omdat we snel en flexibel kunnen werken en hoge kwaliteit kunnen garanderen.”

De teststaafjes komen in zakken van 1000 stuks bij ECM Europe in Gemert binnen en worden geheel gecertificeerd per stuk verpakt in de cleanroom. Daar worden producten op een veilige manier geproduceerd en verpakt waarna ze steriel gebruikt kunnen worden door professionele gebruikers en patiënten.  In de cleanroom werken 25 mensen. “Speciaal voor dit project hebben wij zes machines geïnstalleerd die de verpakkingen dicht-sealen.”

ECM Europe is  producent van medische hulpmiddelen en gespecialiseerd in de productie, verpakking en sterilisatie van slangensets voor openhartoperaties. “Toen de aanvraag van DSM binnenkwam zijn wij zo snel mogelijk de mogelijkheden gaan onderzoeken, we vinden het waardevol dat wij als ECM Europe van betekenis kunnen zijn in deze crisis”, legt Jeanne van Gerwen uit. Het bedrijf kan nog meer teststaafjes verpakken mocht dat gewenst zijn.

Foto's:


G