Jeugdgolf succesvol

BAKEL – De golfclinic die golfvereniging Stippelberg de afgelopen week organiseerde was een succes. Ongeveer vijftig jongeren uit de gemeente Gemert-Bakel hebben kennisgemaakt met de golfsport.

Veel jongeren zijn enthousiast geraakt dankzij de aangepaste oefeningen van de golfleraren. Daar waren ook best lastige bij, zoals de uitdaging om de golfbal op een drijvend eilandje te slaan. Toen bleek ook dat hockeyers in het algemeen voordeel hebben vanwege hun balgevoel. Door de mix van concentratie en techniek raakten de jeugdige deelnemers enthousiast voor het golfspel. Enkelen zijn zelfs zo besmet geraakt door het golfvirus, dat zij overwegen lid te worden van de Stippelberg.
En over virus gesproken. De volwassen leden van de club zijn maar wat blij, dat ze sinds maandag 11 mei ook weer de baan op mogen na twee maanden gedwongen thuiszitten. Wel onder de bekende restricties van anderhalve meter afstand en bij verkoudheid thuisblijven. De honger naar het spelletje was zo groot, dat de reserveringen al direct binnenstroomden en voor een hoge bezettingsgraad zorgden. Dat komt ook wel doordat maar met maximaal twee golfers in plaats van vier gespeeld mag worden. Tijdens het spel gelden extra regels die moeten voorkomen dat iedereen dezelfde objecten zoals vlaggen en harken aanraakt. Maar dankzij de golfsport kan iedereen zijn of haar conditie weer op peil brengen. Dat geldt helaas nog niet voor de inwendige mens. Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten, al kunnen op bestelling wel hapjes worden afgehaald. Maar als alles goed gaat, keert ook binnenkort de gezelligheid terug op het ruime terras, op gepaste afstand uiteraard.

Foto's:


0