BMR bode in gesprek met: Anita Cox (Was & StrijkGoed)

MILHEEZE – Om bij deze van oorsprong Milheezer vrouw te komen, moest ik dan toch een landsgrens over om uiteindelijk tussen het fris gewassen wasgoed te belanden.

Door Francis van Gils

Er staat een bescheiden bordje in de voortuin op de Katoenstraat 1b in Deurne en ik word hartelijk ontvangen door deze zelfbewuste onderneemster. Hoe stoer is het om met liefde voor de mens én voor je werk je eigen onderneming op te starten en daar je schouders onder te zetten. Tijdens een ziekenhuisopname van haar moeder kwam ze erachter dat bijna elke familie tegen hetzelfde aanloopt: “Wie doet de was?” Ze raakte in gesprek met andere families en zo is het idee ontstaan dat er toekomst was in was. Ze hield haar plannen echter stil tot ze op de definitieve knop van haar zelfgebouwde website en Facebook pagina kon drukken. Wensg.nl was een feit en op Facebook vind je haar op WasenStrijkGoed. Ze liet in eigen beheer 8000 folders drukken en bracht de eerste helft zelf rond. Een vrouw met een missie, ik hou ervan! Inmiddels is ze de reddende engel voor heel wat gezinnen, mantelzorgers, alleenstaanden en ouderen. Maar ook voor scholen, verenigingen, bedrijven en zorginstellingen draait ze haar handen niet om. Nu in Coronatijd zijn er ook voor haar dingen veranderd. Ze heeft afspraken gemaakt met verpleeghuizen dat de was gewisseld kan worden bij de deur. Wasgoed van evenementen en groepsaccommodatiesblijven nu ook weg. Wasgoed van Coronapatiënten wordt in een duidelijk herkenbare rode zak aangeleverd en om zo min mogelijk risico te lopen blijven die zakken 5 dagen ongeopend staan. Ze wast nu met extra zeepproducten en de machines worden na elke wasbeurt extra gereinigd met ontsmettingsmiddel. Indien gewenst, wordt de was apart gewassen en wordt de trommel niet gedeeld met was van anderen. Eigenlijk is er veel mogelijk bij Anita, een vragende mens is altijd te helpen. Haar motto is ontzorgenmet deze vlekkeloze service! Je was laten doen is geen schande meer en voor 15 euro heb je al een trommel gewassen, gedroogd en gevouwen weer in je kast liggen! Een grappig detail is dat ook hier internationale chauffeurs, een man én een vrouw, als klant zijn die op zaterdag hun was brengen en op zondag weer komen halen vlak voordat ze weer vertrekken.
Eén ding is echter door de jaren heen hetzelfde gebleven, Maandag = Wasdag bij Anita.

Foto's:


w