Heel Brabant eet asperges

GEMERT-BAKEL -Telers Jozé van Dinter en Peter van der Heijden hebben maandag de eerste lokale Asperge-actiepakketten aangeboden aan het gemeentebestuur van Gemert-Bakel. Burgemeester Michiel van Veen en wethouder Wilmie Steeghs namen de pakketten in ontvangst. Daarmee supporten zij de actie Heel Brabant eet asperges.

Door Marcel Bosmans
Heel Brabant eet asperges is een initiatief van het Brabants Asperge Genootschap. Het Genootschap wil op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei aanstaande zoveel mogelijk Brabanders asperges laten eten. Daarvoor zijn speciale actiepaketten in het leven geroepen, die voor een aantrekkelijk prijs aangeboden worden. Deze zijn ook bedoeld om telers en hun afnemers uit de horeca te ondersteunen die getroffen zijn door de coronacrisis.

Tevens zijn er komend weekend speciaal asperge-afhaalmenu’s verkrijgbaar bij een aantal restaurants.

In het kader van de actie bereiden sterrenchefs bovendien dagelijks 800 verse aspergemaaltijden. Die worden gratis uitgedeeld aan zorgmedewerkers van zes Brabantse ziekenhuizen.

Een deel van Brabantse ‘witte goud’ komt van Gemert-Bakelse grond en is dagvers en direct verkrijgbaar bij plaatselijke telers. Aspergegerechten staan dit seizoen prominent op het afhaalmenu. Door mee te doen aan Heel Brabant eet asperges, help je lokale ondernemers om deze lastige tijd door te komen.

Op www.brabantseasperge.nl staan de adressen van alle telers en restaurants die aan de actie deelnemen.

Foto's:


0