Kransleggingen zonder publiek in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Op verschillende plekken in Gemert-Bakel is op 4 mei een krans gelegd. Dit in het kader van de Dodenherdenking. De traditionele openbare plechtigheid op het Ridderplein ging dit jaar niet door. In verband met de coranmaatregelen zijn openbare activiteiten met publiek tijdelijk niet toegestaan.

Burgemeester Michiel van Veen en voorzitter van het lokale 4 mei comité Mariette Franssen legden een krans bij het herdenkingsmonument in Bakel. De burgemeester hield daar een korte toespraak. Ook werd The Last Post geblazen. Jan van Oosterwijk en Janny Leenders legden namens Amnesty Gemert-Bakel een krans in Elsendorp. Thijs van den Elsen en Wim Meulemeesters deden dat namens de gemeenterraad bij het monument aan de Elsendorpseweg. Namens alle Indiëgangers legden Richard Cornelissen en Bas de Haas een krans bij het Indisch monument in Gemert. Door de Veteranen (Theo Schriks) en Bond van Wapenbroeders ( Ben Fraters) werd een krans gelegd bij de Vredesmaagd voor het kasteel van Gemert. Omroep Centraal maakt een compilatie die op de lokale zender wordt uitgezonden. (Foto’s: Jo van Es / RJ Foto Video).

Foto's:


IIIIIIIIIIIIIK