Ludieke Groot Gemertse Bingo voor lokale ondernemers

GEMERT – Op een ludieke wijze lokale ondernemers ondersteunen in deze lastige tijd. Dat is de gedachte achter de Groot Gemertse Bingo. Het online-event is aanstaande vrijdag 15 mei vanaf 20.00 uur live. Iedereen kan meespelen. Er zijn nog bingokaarten te koop.

Door Marcel Bosmans

Peter van de Vleuten heeft de Groot Gemertse Bingo op de kaart gezet: “Een vriend, Youri Derks, bracht me op het idee. Hij vertelde dat er op meerdere plekken in de regio bingo’s worden georganiseerd voor en door ondernemers die het nu moeilijk hebben. Met de Groot Gemertse Bingo willen we niet alleen horeca en middenstand maar alle lokale bedrijven een hart onder de riem steken. Met de opbrengst van de avond hopen we ondernemers die hard getroffen zijn door de coronacrisis te ondersteunen. Ook willen we ondernemend Gemert op een positieve manier onder de aandacht brengen.”

De online Bingo is rechtstreeks te volgen via YouTube. Gemert Media en Omroep Centraal zenden de Groot Gemertse Bingo live uit op hun eigen kanalen. De link naar Gemert Media TV vind je op www.gemertsnieuwsblad.nl. De beelden van de Bingo zijn ook te zien op de facebookpagina van Cafe Gij&Ik. “Samen met Omroep Centraal hebben we al ervaring opgedaan met het live-streamen van evenementen. Dat kan met relatief weinig middelen.”

Bingokaarten zijn tot en met donderdag verkrijgbaar op craftonly.nl/bingokaart en tot en met vrijdag 17.00 uur bij de afhaalbalie van Cafe Gij&Ik . Ze kosten 7,77 euro per stuk. Er zit geen limiet aan het aantal kaarten per persoon. Online bestelde kaarten worden thuisbezorgd. “We spelen drie rondes. In iedere ronde zijn er meerdere mogelijkheden om een prijs te winnen. Je speelt in principe alle rondes mee, maar als je prijs hebt vervalt de kaart. Heb je bingo, dan moet je snel een foto van je bingokaart maken en die direct appen naar ons. Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.”

Peter van der Vleuten en Bart Peeters leiden de bingo in goede banen. Showduo Tim Gruijters en Ruud Vermunt –bekend van de Feestmobiel- vermaakt de kijkers op de momenten dat er niet gespeeld wordt. De twee ex-prinsen leveren ook een persoonlijke bijdrage aan de prijzenregen.

Er is veel animo voor het ludieke evenement: “We hebben al meer dan 1000 bingokaarten verkocht en er al zijn meer dan 70 prijzen beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Deelnemers maken onder andere kans op een hotelovernachting, een etentje, een bierproeverij, een fotoshoot, een optreden van Ivo van Rossum of een van de vele cadeaubonnen. Bijzonder is ook dat de Gemertse boomverzorger Jaap van Hoogstraten een donatie van 2000 euro heeft gedaan. Dat bedrag heeft hij bijeengebracht door kaphout te verkopen.”

Cafe Gij&Ik, Craft Only, Hartje Gemert, Omroep Centraal en Gemert Media/Gemerts Nieuwsblad zijn partner van de Groot Gemertse Bingo.

Foto: Bingomasters Bart Peeters en Peter van der Vleuten.

Foto's:


0