Ook praktijk Francis van Gils weer open na versoepeling coronamaatregelen

BAKEL – De vlag hing maandag uit bij Cosmetique Azuré. De schoonheids- en massagesalon in het Bakelse buitengebied is sinds gisteren weer open. Francis van Gils is blij dat ze weer mensen kan behandelen nu de coronabeperkingen voor haar praktijk versoepeld zijn.

Door Marcel Bosmans

Woensdagavond maakte het kabinet bekend dat de contactberoepen in de week daarna weer aan de slag mochten. Van Gils: “Direct daarna was het een gekkenhuis. Rutte was nog niet uitgesproken of de eerste positieve reacties kwamen al binnen. Ik heb twee uur aan een stuk met de telefoon aan mijn oor, de laptop op schoot en in agenda in de hand gezeten om voor klanten afspraken in te plannen. “

Ze zegt het belangrijk te vinden dat mensen -zo snel als mogelijk- hun gewone leven weer kunnen oppakken. “Dat geldt ook voor mezelf. Niet werken omdat ik niet mag werken voelt voor mij niet als een vakantie. Veel vaker dan berusting heb ik onrust ervaren. Het aanraken heb ik het meest gemist. Ik kom er nu achter, hoe vaak ik mensen even vastpak, knuffel of een kus geef. Ik werk met mijn handen, maar ook buiten de praktijk om ben ik een echt aanraakmens.”

Anderhalve meter afstand bewaren zit niet in haar natuur, “maar het is wel de realiteit op dit moment. Ik heb dus wel een deurbeleid. Klanten mogen geen koorts hebben of klachten die op een coronabesmetting kunnen wijzen. Bij binnenkomst moeten ze hun handen desinfecteren. Ik heb in elke ruimte reinigingsdoekjes met alcohol staan. Een andere afspraak die ik maak is dat er niet gepraat wordt als ik dicht bij het gezicht werk. Bij behandeling van mensen die tot een risicogroep behoren zet ik een mondkapje op.”

Van Gils plant de afspraken nog ruimer in: “Aandacht en tijd is nu voor de klant belangrijker dan de behandeling zelf. Mensen willen vooral even ontspannen en hun verhaal kwijt.” Tussen de behandelingen zit minimaal een kwartier. “De volgende komt de vorige dus niet tegen. Dat geeft mij ook wat meer gelegenheid om schoon te maken.” Het advies van haar branchevereniging om de hele praktijk na ieder bezoek volledig te desinfecteren, is volgens haar niet werkbaar. Dat zou ik constant hulp moeten hebben. Dat is voor een éénpitter niet op te brengen. Of ik moet per direct de prijzen flink verhogen en dat wil ik niet.”

Foto's:


0