Extra ruimte voor terrassen in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Ruim twintig horecaondernemers in Gemert-Bakel krijgen van de gemeente de ruimte om hun terrasruimte tijdelijk uit te breiden.

 De gemeente zegt daarmee grotendeels tegemoet te kunnen komen aan de voorstellen die door ondernemers zijn ingediend

Geen leges

De horeca opent op 1 juni hun bestaande terrascapaciteit maar heeft daar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus letterlijk meer ruimte voor nodig. De gemeente biedt die ruimte zonder legeskosten maar wel onder een aantal voorwaarden. Burgemeester Michiel van Veen: “Het gaat over balans en elkaar iets gunnen. Ik doe een klemmend beroep op iedereen om de instructies van het horecapersoneel op te volgen. Dan houden we het veilig voor iedereen en kunnen we hopelijk genieten op een gezellig terras.”

Afsluiting

Belangrijk is dat het gebruik van de ruimte met zowel de omgeving als de grondeigenaar is afgestemd, een doorgang voor voetgangers is gewaarborgd en dat de horeca rekening houdt met de weekmarkt en andere vergunde standplaatsen. Voor de terrassen gelden de bestaande horecatijden en er mag alleen achtergrondmuziek hoorbaar zijn. Waar nodig mogen straten, na sluitingstijd van de winkels in die straat, worden afgesloten. Daarbij gaat het vooral om het Ridderplein en de Kerkstraat. Op het terras is toezicht en handhaving een taak en verantwoordelijkheid voor de horecaondernemer.

 

 

Foto's:


E