Verdachte bosbranden De Mortel aangehouden

DE MORTEL – Een verdachte is aangehouden voor twee bosbranden gisteren in het buitengebied van De Mortel. De man viel op omdat hij door een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)  bij beide branden was gezien en zich nogal verdacht gedroeg.

Bij controle  bleek hij vele aanstekers op zak te hebben. Ook had hij behoorlijk vieze handen. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

De brandweer werd gister drie keer opgeroepen voor een bosbrand (foto) tussen De Rips en De Mortel. De brandweerteams van Bakel, Gemert , Deurne en De Rips hebben de branden die rond 06:00 en 08:00 waren geblust. De brandweer werd echter rond 16:40 uur opnieuw gealarmeerd voor een brand in hetzelfde gebied. Ditmaal bleek dat het vuur van eerder die ochtend opnieuw was opgelaaid.

Burgemeester

Burgemeester Michiel van Veen is blij dat de verdachte snel is opgepakt. “Kortgeleden hebben brandweer, politie en gemeente overleg gevoerd over hoe brandstichting het beste met een gezamenlijke aanpak bestreden kan worden. Dat werpt nu al zijn vruchten af.”

 

 

 

(Info en foto: 112nieuwsonline.nl).

Foto's:


V