25 mei 2020

Zieke Piet Vromans in actie met spelers RKVV Erp

ERP – Piet Vromans heeft ALS. Samen met zijn vriendin Jacqueline zat hij al wekenlang in quarantaine in het door corona zwaar getroffen Erp. ALS en corona zijn een zeer gevaarlijke cocktail. Maar ALS-er Piet, die niet meer kan staan en moeilijk praat, heeft lef. Hij ‘staat’ op en ‘roept’ Nederland op om mee te doen met de Voetbalshirtweek.

Piet wilde niet langer afwachten en thuis in angst leven, maar iets positiefs doen. Hij bedacht om samen met de spelers van RKVV Erp 1, de club die door corona ook zwaar is getroffen, een reclamespot te maken voor de Voetbalshirtweek van 25 tot en met 29 mei. Een actie van het Summa College voor stichting Topsport for Life. De stichting stelt zich ten doel om mensen die nú levensbedreigend ziek zijn, zoals door ALS, een beter leven te geven.
Het idee werd door Piet en Jacqueline voorgelegd aan de vereniging en aan Topsport for Life. Ook werden buurtgenoten en kennissen bij het plan betrokken. Iedereen was meteen enthousiast omdat er bij iedereen veel behoefte bleek te zijn om sámen in deze moeilijke tijd iets positiefs te doen. Binnen vijf dagen is er van idee een prachtige promotiespot ontstaan waar de stichting natuurlijk heel erg blij mee is

Het doel van de Voetbalshirtweek is het inzamelen van geld om activiteiten en ondersteuning te kunnen organiseren voor mensen met ALS. Dat geld gaat niet naar onderzoek, maar naar stichting Topsport for Life. Miel in ‘t Zand namens de Stichting: “Begrijp me goed: het is heel belangrijk dat er onderzoek plaatsvindt. Maar alle mensen met ALS hebben daar nu niets meer aan. Wij willen er juist voor hen zijn. Wij willen hen afleiding bieden. Zorgen dat hun ziekte even op het tweede plan komt te staan. En dat doen we nu al 10 jaar met veel plezier en succes.”

De clip is te bekijken via YouTube: https://youtu.be/ePOi2-DigCk.

Foto's:


0