Dylan & Friends in De Bunker Gemert

GEMERT – De herstart bij De Bunker was misschien nog wat onwennig, maar het jongerencentrum draait weer en kan mensen op gepaste afstand bij elkaar brengen. Deze week staan een live show en een avond met de leukste retro-games op de agenda.

Iedereen is welkom, maar nu nog maar met dertig personen tegelijk. Reserveren mag op poppodiumdebunker@gmail.com Donderdag 18 juni is er weer een Tuney Thursday-concert, ditmaal van Dylan Adrian van Meurs. Van Meurs groeide op in een muzikaal nest, tegen een achtergrond van roots, blues en americana. Oorspronkelijk opgeleid tot drummer aan het Rock City Institute in Eindhoven, stapte hij uiteindelijk over op de gitaar, een instrument waarop hij zich snel bekwaamde. Als drummer maakte hij deel uit van de bluesformatie Hootenanny Jim en van de pretfunk formatie Fake Billy & The False Prophets.
Een tijd lang was hij frontman van de JJ Cale tribute band. Samen met mede-muzikant Niek van de Klundert bracht hij vijf weken door in Tulsa, Oklahoma, waar hij meespeelde met diverse bekende
muzikanten en zich de ‘Okie’ gitaar-stijl eigen maakte. Daarnaast vormde hij een duo met gitarist Fabian Louis en speelde hij met Ad van Meurs aka The Watchman, onder andere op het album ‘Dorset Moon’, maar ook live op diverse podia. Op 18 juni zal hij aantreden met Mark de Groot op gitaar en mandoline en Frank Strokap op bas. Zij spelen een mix van eigen composities en diverse covers uit het rijke americana repertoire, waarbij ze balanceren op de grens van country, blues en roots. Mooie, gedreven uitvoeringen van songs van onder andere Townes van Zandt, JJ Cale en Willy Nelson en stevig en vaardig gitaarwerk.

De Bunker is donderdag open om 20.00 uur en wegens de corona-maatregelen is reservering verplicht. Er zijn maximaal dertijg plaatsen à € 5,-.
Zaterdag 20 juni gaat De Bunker een avondje terug in de tijd met de Arcade night; de beste retro- en oldskool-games, Mario, Donkey Kong of Pong. Comand & conquer tot Wii sports. Er is een heel arsenaal aan games beschikbaar en er wordt gezorgd voor regelmatige desinfectie zodat gamen ook veilig kan. En natuurlijk zorgen Dj Milyway & Ruben voor fijne achtergrondtunes uit de synthwave, ambient & electro. De Bunker gaat open om 19.00 en de toegang is gratis. Wel dient er gesereveerd te worden via poppodiumdebunker@gmail.com.

Foto's:


0