Boekelse brengt boek ‘Lekker Gevaarlijk’ uit

BOEKEL – Het nieuwste boek van Marijke van den Elsen heet ‘Lekker Gevaarlijk’. Aan de titel is al te zien dat er een verband is met haar vorige boeken ‘Lekker Fout’ en ‘Lekker Stoer’.

“Lekker Gevaarlijk is inderdaad een vervolg”, bevestigt Marieke van den Elsen. “Natuurlijk is het leuker om alle delen te lezen, maar dit boek kan ook los gelezen worden. Om de lezer te helpen heb ik een korte samenvatting toegevoegd.”
Marijke van den Elsen (1975) is geboren in Boekel. Momenteel woont ze met haar man en kinderen in de Verenigde Staten. In 2019 werd haar boek ‘Lekker Fout’ genomineerd voor de Valentijnprijs, de prijs voor het beste romantische boek. ‘Lekker Gevaarlijk’ is een zelfstandig te lezen vervolg op ‘Vamp on heels’, ‘Vamp in love’, ‘Lekker Fout’ en’ Lekker Stoer’. Wie die voorgaande boeken gelezen heeft, zal de hoofdpersonen van dit boek herkennen. “Ik vind het leuk om personen uit vorige delen terug te laten komen en daar een beetje mee te spelen.” Het was van te voren niet de bedoeling een vijfdelige serie te schrijven, zegt Van den Elsen: “Ik wist toen ik Vamp on Heels schreef niet dat er daarna nog vier delen zouden volgen. Er komt nog één vervolg en ik denk dat dan alle losse eindjes aan elkaar vastzitten.” Dat vervolg laat nog heel even op zich wachten: “In mijn hoofd ben ik al heel ver met een nieuw boek, nu alleen nog even op papier zetten…”
De hele serie heeft hoofdpersonen die sterke vrouwen zijn, of zich ontwikkelen tot sterke vrouwen. “De meeste vrouwen die ik ken zijn stoer en zelfstandig”, zegt de schrijfster. Van den Elsen vindt niet dat dit typisch iets van deze tijd is. “Toevallig hadden we het vandaag aan tafel met de kinderen over vrouwenkiesrecht. De vrouwen die daarvoor streden waren meer dan dapper. Vrouwen lopen er niet altijd mee te koop. En stoer en dapper past misschien niet in het beeld van de ideale vrouw. Ik hoop in mijn boeken te laten zien dat stoer en vrouwelijk juist heel goed samengaan.”
Behalve romantiek bevatten ze ook ook een flinke dosis spanning. “Ik hou van de combinatie van spanning en romantiek. Het zorgt voor extra chemie. Bovendien hebben stoere vrouwen stoere mannen nodig, anders werkt het niet.”

Foto's:


0