Boerenbondsmuseum weer geopend

GEMERT – Sinds enkele weken heeft het Boerenbondsmuseum in Gemert haar deuren weer geopend. De maatregelen die zijn getroffen om iedereen een prettig en veilig museumbezoek te bieden werken. Al vinden de vrijwilligers het natuurlijk ontzettend jammer dat ze niet iedereen kunnen verwelkomen.

Zondag 21 juni stond de jaarlijkse paardendag op het programma. Maar deze themaactiviteit is als gevolg van de huidige omstandigheden geannuleerd. Toch wil het Boerenbondsmuseum deze zondag niet zomaar voorbij laten gaan.
Afgelopen jaar heeft het Boerenbondsmuseum helaas afscheid moeten nemen van twee zeer betrokken en gewaardeerde voermannen in de personen van Bert Beijers en Albert v.d. Aa. Om de nagedachtenis aan hen in stand te houden krijgen beide trekpaarden komende zondag een verrassing uitgereikt. Deze verrassing is mede tot stand gekomen door giften die bij het afscheid van Bert Beijers zijn ontvangen. De uitreiking van de verrassing vindt op 21 juni in de loop van de middag plaats op het binnenterrein van het museum.
Belangrijk voor het museum wordt bezocht
Alle bezoekers dienen hun bezoek vooraf telefonisch te reserveren. Dit geldt ook voor jaarkaarthouders en vrijwilligers die het museum komen bezoeken. Telefonisch reserveren kan via (0492) 36 64 44. Bij reservering wordt gevraagd of er sprake is van coronaklachten zijn (klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts). In het algemeen geldt: bij twijfel of aanwezigheid van symptomen van een coronabesmetting; blijf thuis. De geplande themazondagen zijn voorlopig geannuleerd. Wanneer de mogelijkheden er weer zijn, wordt het aangepaste programma op de website van het museum gepubliceerd.
Het museum is op dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. In de diverse gebouwen worden demonstraties van ambachten getoond, waarbij uiteraard ook alle vereiste voorzorgsmaatregelen van kracht zijn.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebook-pagina. Foto: Ter herinnering aan Bert Beijers ontvangen de trekpaarden van het museum zondag een verrassing (foto Jo van Es).

Foto's:


0