De Bunker opent deuren weer

GEMERT – De Bunker in Gemert opent deze week haar deuren weer voor het publiek, en heeft direct weer een een vol programma paraat. Vanwege de corona-maatregelen zijn maximaal dertig gasten welkom en reserveren is verplicht.

“Cultuur met dertig gasten, kan dat?”, vraagt De Bunker zich af. “Het moet, dus onder de strikte protollen voor podia openen wij onze deuren, en we zullen ook in de zomer een beperkt programma draaien voor de thuisblijvers. Een beetje muzikale troost voor onze hard getroffen gemeente. Reserveren is verplicht de komende periode, je kunt mailen naar poppodiumdebunker@gmail.com, first come first served!”
De week opent bij De Bunker op donderdag 4 juni, met een Tuney-concert van Harrie Hendriks. Hendriks is bekend als vaste begeleider van Gerard van Maasakkers en van zijn eigen tribute-programma’s zoals Paul Simon’s One Trick Pony. De zanger en gitarist komt dit jaar met een eerste eigen Engelstalig album, getiteld ‘About Time’. In dezelfde periode schreef Hendriks ook Nederlandstalig werk onder de titel ‘Alle tijd’ met een aantal fraaie strijkkwartet-arrangementen van de hand van Ruud Peeters.
Tijdens dit concert laat Hendriks zich begeleiden door bassist Eric Coenen (bekend van onder meer Blowbeat, Ilse de Lange, Ruud Hermans). De liedjes raken meerdere stijlen waarbij invloeden van Paul Simon, James Taylor en dergelijken hoorbaar zullen zijn. De liedjes hebben een verhaal, een aanleiding. Hendriks vertelt over die situaties uit het dagelijks leven van toen, nu en later.
De Bunker opent donderdag om 20.00 uur. Wegens de corona-maatregelen is reservering (poppodiumdebunker@gmail.com) verplicht. Er geldt een maximum van dertig plaatsen à € 5,-.
Vrijdag start ook Team Unlitimed weer op, het sociale trefpunt voor jongeren onder de 18 van De Bunker. Iedereen die nog geen 18 is en graag wil werken aan zijn of haar sociale contacten is welkom. Wegens de corona-maatregelen is aanmelden wel verplicht. De entree is gratis en De Bunker is op 5 juni open van 19.00 tot 22.00 uur.
Onder de noemer ‘Welcome to Dystopia’ presenteert de programmeur van De Bunker thema-programma’s voor deze vreemde tijd. Een documentaire en een muzikale reis neemt bezoekers op zaterdag 6 juni mee door het muzikale Berlijn van de jaren ’80 van de vorige eeuw. Beginnend met de postpunk en eindigend in de Berlijns techno van de vroege 90’s. Meegaan op deze muzikale reis, die ook Industrial, artrock, house dance, Westbam, Einsturzende Neubauten, Malaria, New Order, Marusha en Factory records aandoet kan tegen betaling van € 3,-. De Bunker opent om 20.00 uur en aanmelden via poppodiumdebunker@gmail.com. Er zijn maximaal dertig plaatsen.

Foto's:


0