‘Fijn dat er naar me geluisterd wordt’

GEMERT-BAKEL – Het is alweer een tijdje geleden dat we Gwendolien Maat-Dudink uit de Valeriusstraat spraken. De verduurzaming van haar woning stond even on-hold door de corona ontwikkelingen. Inmiddels is Goed Wonen met aangescherpte maatregelen gestart bij haar woning.

Wat een werk

Gwendolien vertelt dat de afgelopen weken spannend waren. “We wisten niet hoe lang de verduurzaming uitgesteld zou worden door corona. Het voordeel is dat we alle tijd hadden om op te ruimen. Maar wat een werk joh! Ik was de afgelopen weken vaste klant bij de milieustraat. Normaal gooi ik alles wat ik 1 jaar niet heb aangeraakt weg, maar dat was blijkbaar al een tijdje niet gelukt”, zegt Gwendolien lachend. “Er kwam een zooi van onze zolder.”

Fijn gesprek

“Hoe logisch ook, ik baalde wel even toen het verduurzamen van onze woning werd uitgesteld. Ik had er zo’n zin in. Ik was dus dolblij toen we alsnog uitgenodigd werden voor een informatiegesprek bij Goed Wonen Gemert. Het was een heel fijn gesprek. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en er was een goede sfeer. Dat voelt fijn. We hebben de komende weken natuurlijk veel met elkaar te maken, dus dan is het fijn dat ik alles kan zeggen en er ook naar me geluisterd wordt.”

Te heet?

Gwendolien vertelt dat ze op dit moment bezig zijn met het graven van de sleuven langs de woning. In de woning zelf gebeurt nog niks. “Waar ik tegenop kijk is dat het zonnescherm tijdens de werkzaamheden weg is. We hebben een tuin op het zuiden en het kan heel warm worden. Het zonnescherm houdt de warmte normaal deels buiten, maar dat is straks niet meer. Ook hebben wij vakantie als ze hier aan het werk zijn en zijn we weer aan het werk in de bouwvak. Tsja, die planning is niet ideaal.”

Groot voorstander

Het kan mij niet snel genoeg gaan, vertelt Gwendolien. “Ik ben groot voorstander van CO2 neutraal wonen. Geen gas meer……dat is toch fantastisch?! Ik ben sowieso fan van duurzaam leven. Zo gebruik ik bijvoorbeeld vervangbare koffiefilters en eet ik waar mogelijk biologisch. Ik wil ook heel graag een regenton zodat ik water kan opvangen.”

Foto's:


0