Geen concert ZomerOrkest Nederland

GEMERT – Vanwege de heersende coronacrisis heeft de Rijksoverheid besloten dat alle evenementen tot 1 september zijn verboden. Dit betekent dus geen tournee van ZomerOrkest Nederland (ZON) en dus ook géén try-out concert aan het Binderseind in Gemert.

Het is inmiddels al een jarenlange traditie: een heerlijke zomeravond op het terras bij Café Den Engelenburcht waar een talentvol orkest van vijftig jonge muzikanten de landelijke tournee aftrapt met een openluchtconcert. In deze bijzondere tijd, waarin veel mensen uit de regio Zuidoost Brabant ook persoonlijk zijn getroffen is muziek wellicht een aangename, uitstekende troost. Ondanks dat er dit jaar geen ‘live’ concert kan plaats vinden, is de muziek van ZomerOrkest Nederland wel te beluisteren. Sinds de tournee van 2015 zijn namelijk alle concertregistraties te beluisteren via onder andere Spotify en iTunes. ZON hoopt dat er in de zomer van 2021 weer een concert-toer worden georganiseerd. ZomerOrkest Nederland is een orkest dat jaarlijks wordt samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. Gedurende twee weken gaat dit orkest op tournee door Nederland ter promotie van de blaasmuziek. Geen uniforms en concertzalen maar vrijetijdskleding en concerten in de buitenlucht.

Foto's:


0