Geen kermis in Milheeze

MILHEEZE – De weergoden waren gunstig gestemd voor Milheeze afgelopen weekend. Het zou perfect weer zijn geweest voor een mooie kermis.

Door Francis van Gils

Ook in Milheeze geen kermis in 2020 en als kermiscoördinator kon ik het niet laten om ook daar even bij stil te staan. Ook deze ‘geen kermis’ gaat de geschiedenisboeken in. Gewapend met een prachtige zomerbloeier met een paar dramatische zwarte rouwlinten eraan met daarop de tekst ‘NEVER FORGET, Geen Milheeze kermis 2020’ ging ik op zaterdagmiddag 16.00 uur richting Milheeze om daar samen met de uitbater van het horecafeest Leon Mayer, Dhr. en Mevr. Hoefnagels (eigenaren van de Cakewalk) en Stef vd Bosch van de kermiscommissie het plantje een eeuwige plek te geven, vlakbij de plek waar normaal de attracties zouden staan. Een leeg dorp, geen zenuwachtige kinderen, geen geur van verse oliebollen en popcorn en geen groot podium in de straat, ook hier is het meer dan duidelijk hoe belangrijk dit dorpsfeest is voor een hechte gemeenschap als Milheeze. Mayer had zijn plannen in januari al zo goed als klaarliggen. Podium, licht, geluid, vette bands en zelfs voor maandag een megascherm om een voetbalwedstrijd te volgen. Gelukkig heeft hij alles kosteloos kunnen annuleren en alvast alles weer vastgelegd voor volgend jaar. Geen kermis betekent ook voor beide horecaondernemers een flinke strop dit jaar. Bij de familie Hoefnagels staat alles al maanden spik en span klaar om te vertrekken. Al 38 jaar is de Cakewalk, oftewel de Sjimmie, hun leven. Net als de meeste kermisexploitanten hebben ook zij hun zorgen over de toekomst. Na al die jaren hard werken en zuinig leven hebben ze wel wat spek op de botten om te overleven maar ze hopen wel dat ze nog in het najaar mogen gaan draaien of op campings mogen staan. Als echte kinderattractie zouden ze redelijk normaal open kunnen, alleen de papa’s en de mama’s zouden zich wat aan moeten passen. Fingers crossed voor de laatste in dit drieluik van kermissen, hopelijk weten we snel of in Bakel dit dorpsfeest door kan gaan.

Foto's:


0