Rondleiding Gemert en Handel

GEMERT-BAKEL – De gidsen van de VVV vinden het fijn dat ze weer van start kunnen met de bekende rondleidingen op de zaterdagen. Het brengt meer levendigheid in Gemert en de kerkdorpen en meer vertier voor de deelnemers.

Het is nodig dat de VVV enkele dagen van te voren weet hoeveel personen willen deelnemen aan de rondleiding. Deelnemers wordt daarom gevraagd om op tijd kaartjes te kopen of om zich aan te melden voor een rondleiding via arrangementen@vvvgemert-bakel.nl of het telefoonnummer 0492 366606 van de VVV-winkel. Bent u aangemeld dan kunt u voor de rondleiding kaartjes kopen tot kort voor de rondleiding.
Tijdens alle rondleidingen is het aantal deelnemers beperkt. Op die manier wordt het mogelijk om afstand tot elkaar te houden en zo kan iedereen de vertellingen van de gids goed horen. Soms zullen er meerdere gidsen beschikbaar zijn, zodat tegelijkertijd meerdere groepjes worden rondgeleid.
Rondleidingen door het historische centrum van Gemert zijn er op 13 en 27 juni en op 11 en 25 juli. Het vertrek is telkens om 11.00 uur bij de winkel van de VVV. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. De gids vertelt wetenswaardigheden over de panden met een rijke geschiedenis.
Op 4 juli is er een rondleiding bij het kasteel en het kasteelpark. Vertrek is om 11.00 uur bij de winkel van de VVV. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Deze rondleiding gaat door het park om het kasteel. U bezoekt de donjon en het kasteel zelf. Dat laatste is lang niet mogelijk geweest. Omdat het aantal deelnemers van de rondleiding beperkt is, kan dat nu wel. Het is een unieke kans om het kasteel van binnen te zien.
Op 17 juli wordt een rondleiding gegeven door Handel kerk en het processiepark. Deze vertrekt om 11.00 uur bij de kerk in Handel. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.
Over de kerk In Handel en over het processiepark is veel te vertellen. De gids zal dat doen, zodat de deelnemers rijk voorzien van verhalen naar huis gaan.
Wilt u een rondleiding en heeft u een groep van minstens 5 personen? Dan kunt u het hele jaar een rondleiding aanvragen bij de VVV. Samen met de aanvrager bekijkt de VVV wat er mogelijk is en maakt met u een afspraak voor een rondleiding.

Foto's:


0