Gemoedelijke terrasstart in Gemert

GEMERT –  De opening van de terrassen in Hartje Gemert is om 12.00 uur vanmiddag is gemoedelijk van start gegaan. Een klein half uur voordat de eerste bestelling kon worden opgenomen schoven de eerste gasten al aan. Kort na het middaguur waren er enige tientallen plekken bezet. De terrassen werden toen vooral bevolkt door jongvolwassenen. 

Door Marcel Bosmans

Pallets als afscheiding, een ruimer opgezet terras met tafels op anderhalve meter van elkaar, looplijnen en pijlen op het trottoir, desinfecteerzuilen en checklist voor iedere gast: horecaondernemers in Hartje Gemert hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun terrassen coronaproof te maken. Dat was een voorwaarde van de overheid om op 1 juni weer open te mogen.

Checklist

“Bij iedere gast doen we een gezondheidscheck aan de hand van een lijstje met vragen”, legt Inge Daniëls (’t Ridderhof) uit. Uit de antwoorden moet blijken of iemand gezond is. Als dat zo is, dan mag de bestelling opgenomen en uitgeserveerd worden.” Horeca-uitbaters en hun medewerkers maken zich op voor een drukke dag. “Het is meer werk, maar we zijn vooral blij dat we weer open kunnen.”

Naar uitgekeken

Twee vriendinnen op leeftijd zitten al aan een zonovergoten terrastafel te wachten. “We hebben hier lang naar uitgekeken. We kunnen voorlopig niet in het buitenland op vakantie. Daarom is het extra fijn dat we weer naar het dorp kunnen voor een kopje koffie en om samen mensen te kijken.”

Elke dag

Een jongere bezoeker ziet de gezondheidscheck met vertrouwen tegemoet. “Ik snotter een beetje, maar dat komt omdat ik hooikoorts heb. Net als half Gemert ben ik na carnaval ziek geweest, dus ik denk dat ik het al gehad heb.” Hij kijkt uit naar een koud biertje van de tap: “Met zo’n weer zou ik hier het liefst elke dag zitten.”

 

 

 

Foto's:


G