Het Boerenbondsmuseum in de zomer

GEMERT – Van 7 juli tot en met 31 augustus zijn er in het Gemertse Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen, donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes maken met de draaimolen.

Het museum is vanaf 7 juli op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de openingstijden van 13.0u tot 17 uur. In de diverse gebouwen worden demonstraties van ambachten getoond, waarbij uiteraard ook alle voorzorgsmaatregelen van kracht zijn.
De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.

Belangrijk voor het museum wordt bezocht: Het museum heeft alle benodigde maatregelen getroffen om iedereen een prettig en veilig museumbezoek te bieden werken. Ondanks de versoepelingen van de corona-maateregelen blijft het voorlopig nodig, dat alle bezoekers hun bezoek vooraf, bij voorkeur, telefonisch reserveren via (0492) 36 64 44. Bij reservering wordt gevraagd of er sprake is van coronaklachten zijn, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de Facebook-pagina. FotO In de zomervakantie elke vrijdag gratis rondjes draaien in de draaimolen. (foto: Jo van Es / RJ Foto Video).

Foto's:


0