Jeugd-tennisclinics GLTV druk bezocht

GEMERT – Op een zonovergoten tennispark van GLTV gaven de trainers Alexander Buter en Nic Kroot afgelopen donderdag en vrijdag een tennisclinic voor de Gemertse jeugd. Iedere dag waren er 12 kinderen van 6 tot 12 jaar aanwezig. Met erg veel enthousiasme maakten deze kinderen op een leuke en speelse manier kennis met tennis.

Het doel van de tennisclinics is om de jeugd te interesseren voor sport in het algemeen en tennis in het bijzonder. Het is bekend dat de jeugd van tegenwoordig minder beweegt en dat de kans groot is dat dit ten koste gaat van de gezondheid op latere leeftijd. De aanwezige kinderen hadden er echter veel zin in, deden volop mee en hun enthousiasme werkte aanstekelijk, zegt GLTV: “Een genot om te zien.”
Om te stimuleren dat kinderen meer bewegen en natuurlijk ook om de tennissport te promoten, biedt GLTV een leuk en laagdrempelig vervolgaanbod aan op de tennisclinics. Zodoende kunnen kinderen ervaren of tennis voor hun een geschikte sport is.
Tegen een geringe vergoeding voor de kosten kunnen alle kinderen 5 tennislessen volgen. Drie van deze lessen worden nog voor de zomer vakantie gegeven en 2 daarna. Voor tennisrackets wordt gezorgd. Deze tennislessen worden gegeven door een professionele trainer en er wordt gebruik gemaakt van een door de KNLTB ontwikkelde lesmethode. Zo krijgen kinderen oefeningen aangereikt die passen bij hun leeftijd en die leuk zijn om te doen.

GLTV heet alle kinderen van welkom.

Foto's:


0