11 juni 2020

Joyce de Haas uit Gemert overleden

GEMERT – Joyce de Haas is afgelopen woensdagochtend op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het platform Indisch Gemert bekendgemaakt.  De Haas heeft zich jarenlang ingezet voor de gemeenschap van Indische Nederlanders in Gemert.

De inwoonster van Gemert was onder andere een van de organisatoren van Pasar Gemert.

De Bunker

Ze maakte zich ook verdienstelijk voor jongerencentrum De Bunker. “Je hebt de meest fantastische dingen met ons georganiseerd: workshops, festivals, meermaals op ons Zebra Festival gespeeld, je kwam op voor de zwakkeren, je hebt je ingezet voor de Indonesische gemeenschap, geld opgehaald voor goede doelen zoals Amnesty, bij ons gerepeteerd en mensen met elkaar verbonden. Niet alleen bij ons, maar in heel Gemert.Wij hebben alleen maar warme herinneringen.”, schrijft De Bunker op Facebook.

Witte bloem

Omdat de uitvaart vanwege coronabeperkingen in besloten kring plaatsvindt kunnen mensen ter nagedachtenis een witte bloem leggen op het Indisch monument aan de Pater van den Elsenstraat.

Als eerbetoon is een mooie compilatie gemaakt met opnamen van Joyce de Haas uit de archieven van Omroep Centraal

Foto's:


J