Kabouters terug in Bospark Bakel

BAKEL – Aan het begin van de coronacrisis is er bewust ervoor gekozen om het kabouterbos in Bakel nog niet in te richten in verband met verwachte drukte. Nu de regels versoepeld zijn, zijn de kabouters toch geplaatst en hopen de vrijwilligers van het Bospark dat weer veel bezoekers ervan gaan genieten.

Omdat het coronavirus nog steeds rondwaart en gelden ook in het kabouterbos de regels van het RIVM. Hou afstand tot elkaar; is het te druk in het kabouterbos of op het spoorplein, loop dan eerst een stukje rond en kom daarna terug. Er is besloten om geen kaboutertafeltjes en -stoeltjes te plaatsen. Pcknicken in het kabouterbos (en op het spoorplein) is niet toegestaan. “We vertrouwen erop dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf maar zeker ook voor andere bezoekers”, aldus het team van het Bospark.

“De afgelopen winterperiode hebben we er weer veel kabouters bij gekregen. Net voor de coronacrisis zijn in vijf middagsessies een aantal van deze kabouters door een groep alleenstaande ouderen geschilderd. Het was niet alleen gezellig maar diende ook een dubbel doel: samen zijn, samen iets verwezenlijken en daarmee ons een stukje uit de brand helpen, hiervoor onze dank. Bedankt ook alle vrijwilligers die hebben meegeholpen met het voorbereiden en inrichten van het kabouterbos. We hebben inmiddels heel veel kabouters maar hebben ze niet allemaal geplaatst. In de loop van het seizoen zullen we er meer kabouters bij zetten of omruilen voor andere want natuurlijk willen ze allemaal graag een keertje buiten zijn. Verder kan alles op Bospark Bakel bezocht worden; het treintje, de kruiden-/moes- en vlindertuin, de dieren, de kapel, de tennisbaan (zelf rackets/ballen meenemen), het picknickveld en de geocaches. Alleen het museumpje is niet geopend omdat hier onmogelijk de anderhalvemeter afstandsregel gehanteerd kan worden. Hou er rekening mee dat er op Bospark geen toiletten zijn.

Onderhoud van Bospark Bakel kost ongemerkt veel geld, zo benadrukt het vrijwilligersteam. “We zijn blij met alle giften. Vrijwillige bijdrages zijn van harte welkom in de potjes bij het kabouterbos, bij het spoorplein en in de kapel.
Tenslotte: zie je zorgbewoners buiten op het terras of binnen achter het raam, zeg iets liefs tegen hun of zwaai even; zij zitten al langere tijd in een ongewone leefsituatie en ze vinden een beetje aandacht vast leuk.
We wensen iedereen weer veel plezier dit seizoen. Hou het veilig voor elkaar, dan blijven we hopelijk allemaal gezond.”

Foto's:


0