Lockdown Alpe D’HuZes voor herhaling vatbaar

GEMERT/BOEKEL – In de week dat in Frankrijk eigenlijk AlpeD’HuZes zou plaatsvinden organiseerde Boomingsport in Boekel een Lockdown AlpeD’HuZes als alternatief voor het niet doorgaan van het evenement.

Trudy van de Boom van Boomingsport vond dat er die week alsnog iets moest gebeuren, zodat AlpeD’HuZes toch onder de aandacht werd gebracht. OP 3, 4 en 5 juni kon men bij Booming Sport toch de Alp beklimmen. Hiervoor stonden twee fietsen klaar, die verbonden waren met een tv-scherm waarop de beklimming van de berg nagebootst werd. Dat was niet eventjes wat rondtrappen. De techniek zorgde ervoor dat de beklimming ook echt nagebootst werd. Dus ook de stijging en de kilometers. Er moest flink gewerkt worden, maar allemaal voor het goede doel. De fietsers zaten droog onder de tent en werden warm van het trappen. Trudy had dit in zeer korte tijd georganiseerd, dus was wel benieuwd hoeveel deelnemers er uiteindelijk de berg zouden bedwingen. En dat waren er toch maar liefst 24; stoere mannen en vrouwen. Supporters waren welkom en konden ook nog een donatie doen. Het eindbedrag was niet minder dan 725 euro, wat kon worden gestort op de site van GimmertgoesAlpeD’HuZes. Daarvan zijn drie Boekelse deelnemers lid. Het geld gaat mee naar volgend jaar, want dan is op 3 juni 2021 weer AlpeD’HuZes in Frankrijk. Gelukkig had er niemand na het fietsen spierpijn, want anders had Trudy ook nog moeten masseren. Wat uiteraard voor haar geen moeite was, Trudy is in het dagelijks leven begeleidster en fysiotherapeute van (top) sporters. Met haar bedrijf, samen met man Eric, kan ze vele blessures voorkomen en verhelpen. Meer informatie staat op www.boomingsport.nl. GimmergoesAlpe’HuZes bedankt Trudy voor haar inspanningen.

Foto's:


0