Op vakantie naar 12 Europese landen per 15 juni weer mogelijk

NEDERLAND – Tot 15 juni geldt voor Nederlanders die naar het buitenland op vakantie willen een negatief reisadvies (code oranje), daarna is in principe reizen weer verantwoord als je goed oplet voor twaalf Europese landen (waaronder Duitsland, Italië ) en de Overzeese gebiedsdelen (code geel). Inwoners van deze landen zijn ook welkom in Nederland.

Vakantievieren in België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië en het Caribisch deel van het Koninkrijk kan dus hoogstwaarschijnlijk vanaf half juni.

Tussen 15 juni en 5 juli  komen daar mogelijk Frankrijk, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië en Slowakije. bij. Voor het Verenigd Koninkrijk,  Zweden en de overige landen elders in de wereld blijft tot nader order een negatief reisadvies gelden. Bij een noodzakelijke reis naar deze twee landen  geldt bij terugkomst een dringend advies tot twee weken quarantaine. In Denemarken zijn Nederlanders nog niet welkom.

Vakantie in Nederland kan en mag, maar het openbaar vervoer blijft alleen voor noodzakelijke verplaatsingen.

 

Foto's:


E