Theater de Eendracht Gemert is er klaar voor

GEMERT – De plakletters ‘We zien je graag weer genieten’ kunnen er straks af, want achter de schermen is er hard gewerkt in De Eendracht om alles op te kunnen starten. Het managementteam Remko Boesveld en Rita Vogels zit er alvast klaar voor, want het beloofd tóch een mooi jaar te worden.

“Het zijn zeker geen rustige maanden geweest in de Eendracht.”, zeggen de managers. “In eerste instantie leek het een totaal verloren jaar te worden. Wat moeten we doen met al die uitverkochte voorstellingen met 400 mensen? Zo goed als alles werd begrijpelijk geannuleerd of verzet en de meeste voorstellingen worden een heel jaar opgeschoven. In de Rabo Theaterzaal is het nog helemaal stil, maar daar komt snel verandering in na de zomervakantie. De bibliotheek is nu al ‘s middags open, en vanaf 1 juli gaat bijvoorbeeld ook de biljartclub opstarten, helemaal corona-proof. De komende weken worden er toch twee musicalvoorstellingen van groep 8 gespeeld in onze Rabo Theaterzaal met maximaal 100 bezoekers per voorstelling.”

De hele culturele sector past zich razendsnel aan. De nieuwe werkelijkheid geldt ook voor De Eendracht. “Vanaf 1 juli mogen er weer voorstellingen met 100 personen georganiseerd worden en kan de Foyer opengesteld worden voor horecareserveringen. Wat eerst onmogelijk leek is na veel puzzelen tóch mogelijk. de zaal is zo heringericht dat er 100 gasten in kunnen mét anderhalve meter afstand. Dat betekent dat je zonder mondkapje en plexiglasscherm naar een voorstelling kunt gaan met twee personen naast elkaar, net als op een terras. De voorstellingen zijn zonder pauze en je drankje mag je net als in een bioscoop meenemen in de zaal. Daarna kun je – uiteraard op reservering – aan één van onze tafeltjes genieten van een ‘naborrelarrangement’, een drankje naar keuze aangekleed met een hapje tegen een scherpe prijs. Je avondje uit wordt dan ook écht een avondje uit. Samen met het personeel zijn deze plannen uitgedacht. Door onze gastvrouwen wordt je naar je plek toegewezen en er is een aparte in – en uitgang. Je jas mag je meenemen naar de zaal. De uitgang is aan de zijkant waardoor er een goede eenrichtingsroute is gemaakt. Indien er gereserveerd is wordt je door de horecamedewerkers verwezen naar jouw tafeltje voor maximaal vier personen en staat je drankje klaar. De geplande voorstellingen worden vervangen door nieuwe speciale voorstellingen. Samen met boekingskantoren en artiesten is een nieuw programma in de maak met voorstellingen van 75 minuten zonder pauze. Zo kunnen we twee voorstellingen op een avond spelen en is het seizoen 2020-2021 nog niet verloren. Binnen enkele weken hoopt de programmaraad het aanbod te presenteren, uiteraard via het Gemerts Nieuwsblad en onze eigen mediakanalen.”

Rob Scheepers

De uitgestelde voorstellingen van afgelopen maart t/m juli worden – indien mogelijk – omgevormd naar de nieuwe werkelijkheid. “Zo mogen wij in deze krant al verklappen dat Rob Scheepers in overleg met ons zijn uitverkochte show – die verzet is naar het laatste weekend in augustus – op twee avonden gaat spelen, met twee shows per avond. Gesprekken met Christel de Laat en overige artiesten zitten in een vergevorderd stadium. Iedereen die al kaartjes heeft krijgt persoonlijk bericht over zijn voorstelling. Nog voor de zomervakantie hopen we het nieuwe seizoen online te zetten want met maximaal 200 plaatsen per avond en 60 tot 80 horecaplaatsen zal het snel vol stromen is de verwachting. Dus als tip kunt u ons het beste het Gemerts Nieuwsblad in de gaten houden of onze eigen mediakanalen volgen.”

Foto's:


0