Yoga-Global Mala Topsport for Life

GEMERT – Had je afgelopen zondag 21 juni zin om energie te krijgen? Om iets goed te doen voor een ander? Maar koos je ervoor om lekker lui onderuit te hangen? Dan heb je echt wat gemist.

Op de bijzondere locatie De Dorpscamping in Gemert, daagden Lonneke en Suzan ons uit voor de Global Mala Yoga-challenge..en dat hebben we geweten! Een echte challenge was het: In het ritme van je ademhaling deden we samen in de flow van de groep 108 zonnegroeten. De eerste 27 draag je op aan jezelf, de andere 3 x 27 aan je dierbare naasten, aan een betere wereld en aan het universum. Op deze 1e dag van de zomer vallen Internationale Yoga Dag en Wereld ALS Dag traditioneel samen. Dit inspireerde twee Gemertse yogadocentes Lonneke Wouters en Suzan Godding om hun yoga mala op deze dag op te dragen aan de stichting Topsport for Life. Deze stichting zet zich in voor mensen, die NÚ leven met een levensbedreigende ziekte zoals ALS en kanker. ” Zelf beoefen ik ook wekelijks yoga”, vertelt Jacqueline van de Ven, “maar deze challenge was voor mij ver buiten mijn eigen spectrum. Ik heb de keuze gemaakt om deze challenge aan te gaan op 21 juni. Mijn man Piet, ALS patiënt, heeft ook een challenge in zijn leven namelijk het omgaan met de ziekte ALS. Maar bij die challenge had hij geen keuze. Het overkwam hem. En juist daarom had ik me aangemeld. Genietend van de rustige omgeving en klaar voor die uitdaging voerden we in een uur tijd de 108 zonnegroeten achter elkaar uit. Juist door het samen te doen in het ritme van de ademhaling van de groep, brengt je dit in een energierijke cadans. En na afloop, badend in het zweet, merkte ik hoeveel energie het heeft gegeven en die energie van ons allen, draag ik over aan alle gasten van Topsport for Life, die nu leven met een levensbedreigende ziekte. Laat onze energie hén energie geven om de strijd van hun ziekte aan te gaan en samen met lotgenoten nog vele momenten van genieten door te brengen. Namasté!Dank je wel voor het ophalen van het overweldigende resultaat van € 500,00 aan sponsorgeld voor Stichting Topsport for Life.

Foto's:


0