Zwaar materieel ingezet bij inval bedrijf Gemert (update)

GEMERT – Leden van de Dienst Speciale Interventie zijn dinsdagochtend een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Gemert binnen gevallen. Met een zogenoemde Bearcat werd de toeganspoort van het pand en de roldeur van het pand eruit gereden. De DSI ging daarop naar binnen en heeft twee personen aangehouden in het pand. Volgens de politiewoordvoerder van de landelijke eenheid zou het om een lopend onderzoek gaan. Verdere mededelingen zijn in het belang van het onderzoek nog niet gedaan 

Gemertenaar Pieter Schoone is eigenaar van de locatie. In een telefoongesprek met het Gemerts Nieuwsblad zegt hij het bedrijfspand sinds 1 juni via een makelaar verhuurd te hebben aan een handelsonderneming. Om privacyredenen wil hij de naam van de hurende partij niet openbaar maken. De inval was niet bij hem aangekondigd. “Anders had ik ze gewoon de sleutel kunnen geven.”

In het pand was eerder een inlevercentrale voor nertsenvachten ondergebracht. FIOD en Belastingdienst nam deze en aanverwante activiteiten vorig jaar onder de loep in een onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij belastingontduiking door nertsenfokkers. De inval nu staat daar volgens Schoone volledig los van en was gericht tegen de huidige huurder. “Wat de aanleiding en het doel was, is voor mij ook gissen. De politie heeft het me nog niet verteld.”

Schoone is aangedaan door de inval en de zware middelen die daarbij ingezet werden. “Als ondernemer in de nertsensector is het al lastig en dan komt dit er nog bij.  Er is in meerdere opzichten veel schade aangericht en het is nog onzeker of die verhaald kan worden.” (Info en foto: 112nieuwsonline.nl)

 

 

Foto's:


z