Bakelse badmintonclub komt weer op gang

BAKEL – Na ruim drie maanden te hebben stilgezeten, konden de ruim 65 seniorleden van Badmintonclub (BC) Bakel op woensdag 1 juli terecht in sporthal de Beek om weer onderling wedstrijden te spelen. De sporthal is zodanig ingericht dat het aan alle richtlijnen van het RIVM voldoet en dat de leden onder voorwaarden van harte welkom zijn.

Net als in de rest van Nederland was de club verplicht om in maart het badminton voor langere tijd stil te leggen. Wegens de lockdown gingen er gelegenheden, zoals de ledenvergadering op 11 maart, niet meer door en werd deze op de valreep geannuleerd. Inmiddels heeft het bestuur een nieuwe datum vastgelegd en zal de eerst volgende ledenvergadering op woensdag 10 maart 2021 plaatsvinden in de sportkantine.
Vanwege de stillegging van binnen- en buitensport door heel Nederland, besloot het bestuur van BC Bakel om alle vergaderingen van maart tot juli online voort te zetten. Het bleek een goede manier om met elkaar in contact te komen en actuele zaken te bespreken. Momenteel bestaat het bestuur uit vijf leden: Karin vloet (bestuurslid), Tim van Tiel (bestuurslid), Kirsten van Heugten (penningmeester) Peter Hagens (secretaris) en Roel Schaap (voorzitter).
Ook de clubdag, een jaarlijkse traditie binnen de club, moest omwille van de coronacrisis worden gecancelled. Daarom kregen alle jeugd- en seniorleden van de club twee muntjes cadeau, deze konden ze inwisselen voor twee bollen ijs in het dorp. Tot slot kregen de leden ook nog een ‘BC Bakel woordpuzzel’ die ze thuis konden invullen. Bij het correct invullen van de puzzel, kreeg men als kleinigheidje een reep chocolade en maakte iedereen ook nog kans op een nieuw badmintonracket. Jente van Neerven uit Helmond mocht zich gelukkig prijzen.
Met een koude versnapering, leuke prijzen en een nieuwe start, kijkt de club met een positieve blik vooruit. In overleg met de gemeente blijft de sporthal de komende zomervakantie open, waardoor de seniorleden kunnen blijven badmintonnen. Vanaf woensdag 26 augustus zal het reguliere seizoen weer worden opgestart. Om de zomervakantie feestelijk af te sluiten, zal het bestuur op 21 augustus een online zomerquiz organiseren voor de leden. De winnaar krijgt als hoofdprijs vier vrijkaarten voor de bioscoop.
Volgend jaar zal BC Bakel het veertigjarige bestaan vieren, er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden en er zal naar verwachting een groot jubileumfeest komen. Een concrete uitwerking hiervan zal later dit jaar verschijnen op www.bcbakel.nl

Foto's:


0