Centrummanager Gemert-Bakel Dirk Lammers stopt

GEMERT-BAKEL – Dirk Lammers stopt per 1 augustus als centrummanager in Gemert-Bakel. De vacature wordt opnieuw opengesteld. 

Lammers is in  februari 2019 door de ondernemersverenigingen Gemert en Bakel, VVV Gemert-Bakel en de gemeente aangesteld voor twee dagen in de week. Zijn belangrijkste doel: Hartje Gemert en centrum Bakel op de kaart zetten bij de inwoners van Gemert-Bakel, buurgemeenten en toeristen om meer omzet te creëren bij de ondernemers. Hij heeft laten weten zijn toekomst niet in Gemert-Bakel te zien: “Anderhalf jaar heb ik me met veel plezier ingezet voor alle partijen, alleen verschillen we van inzicht over de rol van de centrummanager en de koers die Gemert–Bakel voor ogen heeft. Ik merk dat deze rol niet goed bij mij past. De afgelopen periode, vooral in de Coronatijd, heb ik me bezig gehouden met onder andere de campagne ‘Ben loyaal, koop lokaal’, het opzetten van een zomerpakket en verwenpakket. In de periode daarvoor heb ik ondermeer  onderzoek gedaan naar de invoering van een bedrijveninvesteringszone in Gemert en Bakel. Ondanks nog niet alle trajecten zijn afgerond, ben ik trots op hoe ver we zijn gekomen.”

Nieuwe centrummanager

De partijen hopen dat een nieuwe centrummanager na de zomervakantie van start kan gaan. Harrie Wijn (Ondernemersvereniging Gemert), namens stuurgroep Gemert-centrum: ‘Wij vinden een centrummanager van meerwaarde voor ons centrum, we zoeken naar een verbinder, iemand die samen met ons de handen uit de mouwen steekt en de marketingstrategie ‘Gemert Vorstendom’ vormgeeft. Jos van Bakel (Ondernemersvereniging Bakel): ‘Wanneer het ons lukt om de bedrijveninvesteringszone in te voeren, kan de centrummanager op basis daarvan blijven bijdragen aan de herontwikkeling van het centrum”. Ook wij kijken uit naar de nieuwe centrummanager om Gemert-Bakel nog beter op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld door de verbinding te zoeken tussen zowel ‘online’ als ‘offline’ bij het vermarkten van evenementen”, aldus Bert Mickers (VVV Gemert-Bakel).

Foto: In het midden Dirk Lammers omringd door andere ‘streakholders’.