De Bunker presenteert: Zebra Zet ‘m neer editie

GEMERT – De Bunker in Gemert heeft deze week een vol programma in de koker zitten. In verband met de verwachtte drukte verdient het de voorkeur te reserveren via poppodiumdebunker@gmail.com of zebrafestival@gmail.com.

Donderdag 23 juli is er een Tuney Thursday optreden van Jonkers & Kersten met Jan van den Boomen. Tijdens dit optreden is er een voordracht met teksten en zang van Ankie Keultjes-van Meurs. Harp en zang komt van Jopie Jonkers. ‘Jonkers & Kersten’ is de artiestennaam van het duo; ‘Anna Kersten’ is het schrijvers-pseudoniem van Ankie Keultjes van Meurs. Jopie en Ankie leerden elkaar lang geleden kennen in de folkgroep Deirdre waarna hun wegen zich scheidden en zij ieder een ander muzikaal pad bewandelden: Jopie als zangeres, harpiste en Ankie als zangeres, producer (samen met haar levenspartner Ad van Meurs) en als dichteres. Al deze muzikale- en levenservaringen hebben zij samengebracht in een ontroerend en gevarieerd muzikaal programma met de liefde als centraal thema: ‘Les Mots d’Amour’. Donderdag treedt als special guest bassist Jan van den Boomen mee op. Het is showtime vanaf 21.30 uur en de entree bedraagt 5,-. Reserveren kan vie poppodiumdebunker@gmail.com.

Op zaterdag 25 juli is het tijd voor een speciale aflevering van het Zebra festival, de ‘Zet ‘m neer editie’. Letterlijk. Als alternatief voor het jaarlijkse muziekfestival creëert Zebra op 25 juli een klein, intiem muziekevenement met zitplaatsen. Tussen 19.00 en 02.00 uur vinden vier acts plaats voor maximaal vijftig bezoekers op een sfeervol buitenterras. En voor de rest is het vooral genieten. “Máximaal genieten”, volgens de Bunker. “Want dat hebben we inmiddels wel een beetje verdiend met z’n allen.”

Tijdens Zebra Zet ‘m Neer treden vier akoestische acts op. Onder de gasten zijn onder andere Jeroen Kant en Timo van Lierop. De toegang bedraagt € 5,- per persoon en reserveren kan door een mail te sturen naar zebrafestival@gmail.com of via Facebook een bericht te sturen naar Zebra Festival. Vermeld daar de namen van de aanwezigen en De Bunker zet je op de lijst.

Zebra Zet ‘m Neer wordt volledig conform de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Dat betekent onder andere een gespreid terras, een beperkt aantal zitplaatsen en bediening zodat er zelf niet gelopen hoeft te worden. Mensen die hier vooraf vragen over hebben worden uitgenodigd zeker even contact op te nemen via zebrafestival@gmail.com.

Foto's:


0