Even voorstellen

‘Yvonne zou jij voor een paar maandjes mijn column over willen nemen? Doe maar net zoals je altijd schrijft’

‘Ehhhh….. nou…… , help! Wel, doen, niet, doen ,wel, niet. Wat zal ik doen? Ik doe het gewoon en zie wel of het lukt. Als ik het nu niet probeer doe ik het nooit meer.’

Ik zal me eerst netjes voorstellen: mijn naam is Yvonne van de Kerkhof, ben getrouwd en moeder van drie prachtige bijna volwassen kinderen die een voor een het nest verlaten. Zucht.

Ik werk met veel plezier op de peuterspeelzaal, soms schrik ik zelf wel eens hoe lang al. Als de eerste kinderen waarmee je gewerkt hebt de vlag buiten hangen omdat ze geslaagd zijn, nou dan draai je al wat jaartjes mee.

Mijn kinderen moeten er nog steeds om lachen als er op straat ineens ‘Juffrouw Yvon’ wordt geroepen of een peuter naar me toe komt in de winkel en me knuffelt. Ik kan uren wandelen met mijn lieve teckelvriendin in de mooie omgeving van Bakel. Als ik mijn poort uit loop ben ik binnen enkele minuten midden in de natuur. Dat is toch heerlijk.

Genieten kan ik van de kleine dingen, wandelen langs de zee, een zingende merel of een lekker taartje. Ik kook graag en ik leer het nog wel om niet meer voor een heel weeshuis te koken.
Mijn hoofd zit altijd vol ideeën en plannen die ik ooit hoop te realiseren.

Al enige jaren ben ik actief op Facebook en Instagram, waar ik regelmatig een verhaaltje post. Ik schrijf over dingen die mij opvallen of die me bezighouden met een beetje humor, zelfspot en soms met een serieuze ondertoon.

Pfffff het is me gelukt, na duizend keer typen, wissen, typen, wissen. Mijn eerste column.
Ik schrijf liever over andere dingen dan over mezelf maar ik denk dat jullie dit wel kunnen voorstellen.

Yvonne

Foto's:


0