Les in verkeersveiligheid

ERP – Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van grote voertuigen in het verkeer verzorgen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) het speciale lesprogramma ‘Veilig op Weg’ voor leerlingen van de basisschool. Woensdagochtend 24 juni gaf vrachtwagenchauffeur en instructeur Corina Hamer van TLN les aan groep 7 en groep 8 van basisschool Maria in Erp.

Bestuurders van vrachtwagens en andere grote voertuigen kunnen buiten niet alles zien vanachter hun stuur. Deze ‘dode hoeken’ zijn gevaarlijk voor andere weggebruikers. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers. De Erpse leerlingen leerden de twee vuistregels: ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘Houd minstens drie meter afstand’. Ook leerde Corina de kinderen waar ze goed zichtbaar zijn voor de chauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. De leerlingen stelden vragen aan Corina en klommen zelf achter het grote stuur van de vrachtwagen. Daar keken ze of ze hun klasgenoten, meester of juf wel of juist niet konden zien in de spiegels. Foto: Leerlingen van groep 7 en groep 8 van basisschool Maria in Erp krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

Foto's:


0