MKV Milheeze promoveert naar hoofdklasse

MILHEEZE – MKV 1 uit Milheeze promoveert alsnog naar de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Dat is het op het één na hoogste niveau in het dameskorfbal.
“Anderhalve week geleden ontvingen een telefoontje van de KNKV met de vraag of MKV 1 interesse had om in de zaalcompetitie te promoveren naar de hoofdklasse”, meldt de club.  “In de hoofdklasse was een plekje vrij gekomen.” De vraag werd voorgelegd aan de selectie.  “De dames van MKV 1 waren meteen laaiend enthousiast. Zij zien het als een mooie leermogelijkheid.”  Om het aanbod te kunnen accepteren, moest er echter in korte tijd veel geregeld worden. “Promotie naar de hoofdklasse wil zeggen dat de dames zullen gaan spelen op het één na hoogste niveau. Op dit niveau wordt er gespeeld met een schotklok en zuivere speeltijd, waarvoor er extra vrijwilligers nodig zijn die achter de jurytafel willen plaatsnemen.
Iedereen zette meteen de schouders eronder, waardoor nu officieel naar buiten kan worden gebracht dat MKV 1 is gepromoveerd en volgend jaar tijdens de zaalcompetitie uitkomt in de hoofdklasse.”
MKV heeft nog niet eerder op dit niveau gespeeld. “Het is zeker een unieke met maar 1 seniorenteam.”

Foto's:


M