‘Eerder een huis gekocht, dan samen op vakantie’

GEMERT – Na enige vertraging is nieuwbouwproject 7th Heaven op het omvangrijke complex van het Nazareth-klooster inmiddels in volle gang. Afgelopen zaterdag konden toekomstige bewoners hun nieuwbouwwoning of -appartement bezichtigen.

Door Siel Peijs

“Ik heb hier op de basisschool gezeten en voetbalde altijd in de tuin”, vertelt Dirk Smulders. “Het is een supermooi project, zeker op deze locatie”, vult zijn vriendin Manon Swinkels hem aan. “Een combinatie van bestaande bouw en nieuwbouw in dezelfde stijl.”

Het stel was afgelopen zaterdag één van de bezoekers van een open dag die bij het project 7th Heaven werd gehouden. Op het terrein van het voormalige Nazareth-klooster in het centrum van Gemert zijn 36 woningen en 14 appartementen in aanbouw. In het kloostercomplex zelf komen nog eens 23 appartementen, vertelt directeur Rob van Schijndel van uitvoerend Bouwbedrijf van Schijndel. “Normaal gesproken nodigen we kopers zo’n vier à vijf keer uit tijdens een nieuwbouwproject. Vanwege de corona-maatregelen ging dat nu niet. Daarom hebben we vandaag maar extra feestelijk aangekleed.”

Smulders en Swinkels maken daar dankbaar gebruik van. Ze vermoeden dat ze de jongste kopers zijn van een huis in de kloostertuin. “We waren nog niet eens met elkaar op vakantie geweest toen we besloten hier een huis te kopen”, vertellen ze lachend. “En dat op ons 22e.”

Hoewel hun toekomstige droomhuis in het laatste van vijf bouwblokken ligt, staat het inmiddels flink in de steigers. Maar dat heeft even geduurd, vertelt Swinkels: “Het project heeft flinke vertraging opgelopen. Daar hebben we behoorlijke hoofdpijn van gehad.” Ze vermoedt dat de insteek van het project, waarbij bewoners zelf hun keuken en badkamer konden kiezen, tot die vertraging heeft geleid: “Ik denk dat ze de impact daarvan onderschat hebben.” Smulders: “Gelukkig is die hoofdpijn direct weg als je ziet dat het hoogste punt bereikt is.” Volgens de huidige planning kan het stel in februari beginnen met inhuizen, zegt Swinkels: “Vier jaar na aankoop. Daar kijken we dus wel naar uit.”

Zo lang hoeven Mariska en John Peeters niet te wachten. “We zijn de laatste kopers van het plan”, vertellen ze terwijl ze hun huis, in het eerste bouwblok en in ruwbouw al klaar, bezichtigen. “We hebben het pas twee weken geleden gekocht”, zegt Mariska. “Nadat we er een hele tijd naar hebben zitten kijken”, vertelt John. “Toen hebben we ineens de knoop doorgehakt. Want we hebben er een mooie visie bij.” ‘Van gezinsbestendig naar levensloopbestendig’, vat hij die visie kort samen: “We hebben een zoontje van vijf. In eerste instantie gaan we met het heel gezin boven slapen. De extra kamer beneden wordt dan speelkamer. Als hij groter is draaien we het om. Wij maken van de kamer beneden dan onze slaapkamer en hij krijgt boven zijn honk.” Wat bij hun keuze meespeelt is dat hun nieuwe huis midden in het centrum van Gemert ligt. “Alle faciliteiten zijn dus dichtbij”, vervolgt John. “De locatie is goed. De grootte past ons. Als we hier eenmaal wonen hoeven we niet meer weg. Dat was ons doel.”

Dirk Smulders en Manon Swinkels.

 

Foto's:


0