Trainen

Rond deze tijd zouden we normaal gesproken de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse moed inspreken in het gemeentehuis. Door de coronamaatregelen is het grootste wandelevenement van ons land inmiddels afgelast en kunnen de wandelaars zich richten op de editie van 2021. Ik heb besloten om te proberen ook mee toe doen volgend jaar. Daarom ben ik sinds kort lid van wandelsportvereniging Z.U.Th in de hoop dat ik goed getraind aan de start zal staan volgend jaar.

Minister Mark Rutte kon vorige week aankondigen dat de coronamaatregelen per 1 juli weer verder worden versoepeld, sneller dan verwacht. Goed nieuws, maar u snapt, dat betekent veel werk voor ondernemers, organisaties en de gemeente. We hebben in ieder geval in de regio met elkaar afgesproken dat we niet alle afgelaste evenementen gaan inhalen. De procedures rond vergunningsaanvragen blijven we scherp in de gaten houden en we blijven kritisch kijken of alles wat we met elkaar kunnen doen veilig en te handhaven is.

Tijdens een werkbezoek aan een huisarts in onze gemeente is mij erg duidelijk gemaakt dat het coronavirus nog steeds onder ons is en dat dorpsgenoten nog steeds ziek worden. We tellen gelukkig een stuk minder ziekenhuisopnames en overlijdens, maar één ding is duidelijk: blijf voorzichtig. Ik vraag daarom begrip voor de positie van onze handhavers, die iedereen blijven aanspreken op het naleven van de 1,5 metermaatregel.

Maar goed. De zomervakantie staat voor de deur. Onze examenkandidaten hebben als het goed is gehoord of ze geslaagd zijn. We gaan ontspanning zoeken, dat hebben we volgens mij met zijn allen ook echt nodig. Laten we hopen dat veel mensen hun vertier komen zoeken in Gemert-Bakel. Onze campings zien de boekingen weer binnenkomen en mensen durven er ook echt weer op uit te trekken. Als u dat gaat doen, dan zou u eens bij de VVV moeten langsgaan voor fiets- en wandelroutes in onze regio. De fietstocht Death Valley De Peel voert u langs plekken met een verhaal uit de oorlog. De wandelroute die ik heb ontdekt, is de Recht en Orde route. Van de Koksehoeve naar de Brabantse Kluis. Prima training ook!

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0