Vandalen richten vernielingen aan in Handels paardenweitje

HANDEL – Lege lachgasflessen en –ballonnen. Opengescheurde zakken chips en broodjes. Een vlekkerige wc-rol. Een kapotgeslagen tuinstoel en vernielde houten schermen. Eenvan de boom gerukt vogelhuisje dat nog op de grond ligt en twee andere exemplaren die spoorloos verdwenen zijn. Nachtelijke bezoekers hebben meerdere malen schade aangericht in een weide aan de Kranerijt in Handel.

Van de redactie

Voor eigenaar op leeftijd Theo van der Geest is het een bittere pil. Hij had het zo mooi bedacht. Na meer dan dertig in Belgiëte hebben gewoond was hij met zijn vrouw naar Nederland teruggekeerd om zich te vestigen in Venhorst. Op een stuk grond aan de Handelse bosrand wilde hij een paar Appaloosa laten grazen. “Dat zijn zachtmoedige gevlekte prairiepaardjes. Het idee was een parkje maken waar iedereen plezier aan kon beleven.”

Van der Geest bouwde daarom een half jaar geleden alvast een houten nachtverblijf voor de dieren. “In Belgiëzijn er weinig beperkingen maar hier in Nederland mag je blijkbaar niet zomaar iets neerzetten. Mijn stal blijkt niet aan de aan de voorwaarden te voldoen en moet van de gemeente weg. Ik bestrijd dat niet want zo zijn nu eenmaal de regels. Het verblijf krijgt daarom spoedig een andere eigenaar en een andere plek.”

Op mooie avonden zit hij nog samen met zijn vrouw voor de stal om van de rust te genieten. “Enige tijd geleden ontdekte ik dat er ongenode gasten op bezoek waren geweest. Dat jeugd er een keertje overnacht vind ik niet erg, als het netjes wordt achtergelaten. Nu is het bij herhaling een puinhoop en worden er ook dingen stukgemaakt.”

Afgelopen zondag was het weer raak. “Overal lagen dopjes van bierflessen. Ik snap dat niet. Waarom vind je het nodig om anderen last en verdriet te bezorgen? Hier wordt toch niemand gelukkiger van?”

Foto's:


0