Vol programma in De Bunker

GEMERT – Deze week presenteert De Bunker in Gemert weer een vol programma. Er staan liefst drie concerten geprogrammeerd met drie lokale acts. Vanwege de corona-maaatregelen is reserveren via poppodiumdebunker@gmail.com gewenst.

Donderdag 9 juli geeft Fristap een Tuney Thursday concert. Fristap is het man-met-gitaar project van Dieter Fierens. Fristap wordt vergeleken met zowat iedereen die ooit een zin in het Nederlands heeft gezongen. Hij blijft dan altijd heel rustig en zegt dat hij niet in een hokje te duwen is. De Bunker gaat open om 20.00 uur. Er is een maximum van 32 plaatsen à € 5,-. Reserveren is gewenst.
Na drie maanden uitstal is het vrijdag 10 juli eindelijk zover. In het kader van het Boekenweekthema ‘dwarsdenkers en rebelle’n, is lokale dwarsdenker en cultuurmaker Xtort gevraagd als curator. De bedoeling was een week vol rebelse en dwarse programmering te presenteren.
En niets lijkt zo dwars op elkaar te staan als de elektronische muziek van Xtort en de folk en akoestische muziek van Martijn Kuijten (Mannen met Baarden/Op zoek naar Johan). Xtort en Kuijten gaan verkennen hoe dwars dit op elkaar staat. Martijn Kuijten, frontman van Op Zoek Naar Johan en Mannen met Baarden, brengt luisterliedjes en folksongs in het Nederlands, Brabants en Engels. Xtort maakt industrial en electro en heeft een flinke naam gemaakt in de zwarte scene in Nederland, België en Duitsland. Zijn muziek kent invloeden van Kraftwerk, DAF en Laibach maar Xtort schuwt ook geen uitstapjes in de dancemuziek.
Het is vrijdag showtime iets na 21.30 uur. Als entree geldt een bijdrage van € 4,- in de fooienpot. De muzikale omlijsting komt van wave invasion dj’s.
Zaterdag 11 juli is het tijd voor de volgende Secret Summer Session, met de beste songwriters en folkies van de regio. Zij brengen kleine, intieme shows, met mooi weer op het terras. Frée is het alter ego van de jonge getalenteerde singer-songwriter Frederieke van Ierland. In klein gezelschap, met drummer Sil van Schijndel en gitarist Joost van Bergem, komt ze een speciale en intieme set spelen. De entree bedraagt € 4,- en wegens corona maatregelen moeten bezoekers reserveren via poppodiumdebunker@gmail.com. Het optreden begint rond 21.30 uur.

Xtort (foto: Adri van Daal)

Foto's:


0