Wat is CBD olie?

CBD staat voor cannabidiol. Dit is, net als THC, een belangrijk bestanddeel dat in cannabis te vinden is. CBD heeft vele nuttige eigenschappen voor zowel mens en dier en zorgt niet voor een hallucinerend effect, wat bij THC wel het geval is. 

Endocannabinoïden systeem

 

Van de cannabisplant is al eeuwenlang bekend dat deze een positieve werking zou hebben op het menselijk lichaam,  maar pas de laatste jaren is hier meer en meer aandacht voor gekomen. CBD olie werkt op het endocannabinoïden systeem, dat is ontdekt in de jaren ’90. De cannabinoïden zijn haast identiek aan de lichaamseigen stoffen die het lichaam zelf produceert, waardoor deze makkelijk opgenomen worden en het lichaam geen afweerstoffen aanmaakt tegen onder andere CBD olie.  

 

Betere weerstand

In deze tijden, waarbij Covid-19 nog altijd een groot aantal mensen en dieren raakt zoals bijvoorbeeld nu duidelijk is geworden bij de besmettingen van de nertsenbedrijven, is het belangrijker dan ooit om aan een goede weerstand te werken. Een sterke afweer vraagt om een gezonde leefstijl, waarin gezonde voeding, sport en beweging en voldoende slaap centraal staan. Ook is het mogelijk om het lichaam een steuntje in de rug te geven. CBD olie is hier uitermate geschikt voor, omdat het voedingssupplement 100% natuurlijk is en vele positieve toepassingen heeft.

 

Goede nachtrust

 

CBD is een natuurlijke rustgever en hierdoor uitermate geschikt voor mensen die beter willen slapen. CBD is niet verslavend en helemaal natuurlijk en zorgt ervoor dat stress afneemt en men gespannen spieren meer kan ontspannen. Hierdoor helpt het ook bij verkrampte spieren en ander lichamelijk ongerief. Er komen minder gedachten naar boven waardoor het ook goed werkt voor mensen die niet goed slapen omdat ze veel piekeren. 

 

Mentaal evenwicht

 

Tegenwoordig ervaren veel mensen stress door de onzekere tijden waarin we leven. CBD olie zorgt voor een vermindering van die stress en meer mentaal evenwicht. De olie biedt verlichting bij innerlijke onrust en heeft een opbeurende werking bij neerslachtigheid of zwaarmoedigheid. Doordat het natuurlijke middel op de zenuwen inwerkt maakt het mensen ook minder vatbaar voor prikkelbaarheid en stressklachten.

Snel werkzaam

 

CBD is op verschillende manieren in te nemen. CBD olie is een makkelijke en praktische manier om CBD in te nemen. De druppels kunnen namelijk op verschillende manieren worden geconsumeerd en de dosering wordt gemakkelijk gecontroleerd. Het lichaam absorbeert de olie zeer snel waardoor deze snel verlichting biedt. Het komt in vloeibare vorm namelijk niet eerst in het spijsverteringsstelsel terecht, maar direct in de bloedbaan door de slijmvliezen in de mondholte. Het effect is dus snel merkbaar wanneer de olie onder de tong gedruppeld wordt. Bij het toevoegen van de olie aan eten of drinken duurt het langer om de werkzame stoffen op te nemen omdat de CBD olie dan eerst moet worden verteerd voordat het wordt geabsorbeerd.

 

Lees hier in welke situaties CBD olie nog meer een geschikte oplossing biedt en welke andere vormen van CBD verkrijgbaar zijn. CBD is legaal verkrijgbaar in Nederland en er wordt onderzoek gedaan naar de diverse gezondheidsvoordelen.  

 

Foto: Blubel via Unsplash

Foto's:


F