Zomer

De zomer is wel mijn favoriete jaargetijde. Meestal wel zon, althans de laatste jaren, aangename temperaturen, vakantie en lange avonden.
De barbecue wordt weer uit de garage gehaald en moet grondig schoongemaakt worden want de laatste keer is hij natuurlijk niet meer schoongemaakt. Wat een karwei. Eerst maar eens even goochelen:”hoe maak ik een aangekoekte barbecue schoon?”
Tijdschriften staan altijd vol met van die leuke gezellige foto’s waarin iedereen relaxt zit en geniet van de zwoele avond.
Ahhh, waarom lukt mij dat niet!
Moet je in de hitte naar de supermarkt om alles bij elkaar te slepen, iedereen gaat natuurlijk barbecueën dus snel vlees, vis, stokbrood veroveren voor het weer op is. Drank inslaan en zorgen dat het koel staat.
Salades prepareren, sausjes maken en alles leuk decoreren.
Helemaal bezweet ben je maar alles staat klaar. Snel even douchen en mijn nieuwe zomerjurkje aan.
Je haren drogen met de föhn waardoor je het weer heet krijgt en eigenlijk is het ook vergeefse moeite want na vijf minuten zakt het model weer uit door de hitte.
Leuk mijn nieuwe luchtige zomerjurkje aan maar dat staat toch minder charmant met van die lichtgevende benen en armen waarbij het lijkt alsof je nog een t-shirt aan hebt.
Snel wat zelfbruiner erop. Snel en zelfbruiner is geen goede combi, als de zelfbruiner is opgedroogd heb ik meer vlekken en strepen dan een giraf. Gelukkig wordt het donker en ziet niemand het.
Mijn wederhelft wil de sfeer verhogen en steekt de vuurkorf aan; gezellig toch, ‘stoken’. Dat je vervolgens de hele avond als een gerookte paling geurt laten we maar vergeten.
De neergezette decoratie en kaarsen worden weer van tafel gezet, niet gemakkelijk volgens onze zonen maar we hebben een gezellige avond en veel plezier.
Op het einde van de avond gaat iedereen naar bed of op stap en wie mag de barbecue weer schoonmaken? Juist.
De zomer, lange avonden, lekker lang licht, gierende zwaluwen rond het huis, zonder jas buiten, ijsjes eten en natuurlijk barbecueen.

Yvonne

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.