De zomer van Lucas Gassel bij Museum Helmond

 

HELMOND – De schilderijen, tekeningen en prenten van dé zestiende-eeuwse meester van het landschap Lucas Gassel kun je nog zien tot en met 30 augustus bij Museum Helmond in Kunsthal Helmond. Het is de allereerste overzichtstentoonstelling ooit, waarin jij de eeuwenoude werken van deze in Helmond opgegroeide meester kunt bewonderen.

De werken zijn belangrijke bruiklenen uit de hele wereld: van België tot Spanje en van Mexico tot de Verenigde Staten. Het is dus echt nu of nooit, dus loop bij het museum binnen en beleef de zomer van Lucas Gassel in Museum Helmond. Een kaartje koop je aan de balie van het museum of bestel je gewoon gemakkelijk online via museumhelmond.nl.

Bezoek ook zeker de werkplaats van Lucas, die je aantreft in de tentoonstellingsruimte. Jong en oud maakt op een interactieve manier kennis met de wijze van schilderen van deze meester van het landschap. Ook leer je welke materialen hij gebruikte en ontdek je dat hij alles wist over dieptewerking, licht- en kleurgebruik in landschappen, waar hij beroemd om werd in zijn werkende leven. De werkplaats is tot en met 30 augustus geopend op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Bereid je alvast goed voor op je bezoek aan de tentoonstelling en ga naar lucasgassel.museumhelmond.nl. Er staat een tof online programma voor je klaar, waar je veel kennis opdoet over de kunst van Lucas. Ook kun je er filmpjes en werken van dichtbij bekijken. En – zeker doen – in de tentoonstelling is een audiotour te koop voor een klein prijsje. Want luisteren naar verhalen over de werken die je ziet, is wel zo prettig. Bekijk ook zeker de introductiefilm die je meeneemt naar de wereld van Lucas.

Kun je geen genoeg krijgen van Lucas Gassel? Laat je meenemen naar Lucas zijn tijd met de speciale stadwandeling. Neem het programmaboekje mee (gratis verkrijgbaar bij de museumbalie). Door het prettige formaat kun je ‘m zo in je broekzak of tas steken. Onderweg maak je kennis met bijzondere fotografie, kunst, kijkkisten en nog veel meer, ze staan allemaal in het teken van het leven en werk van Lucas Gassel.

Een verfrissend drankje met een dagvers gebakje erbij, dat kan in het gezellige pop-up Museumcafé ‘Lucas’ in Kunsthal Helmond.

De tentoonstelling is te zien bij Museum Helmond, in Kunsthal Helmond aan het F.J. van Thielpark in Helmond, geopend van 10.00 tot 17.00 uur van dinsdag tot en met zondag. Meer info: lucasgassel.museumhelmond.nl.

De werkplaats van Lucas. Foto: FotoStudio5700.nl

Foto's:


0