KBO Bakel in Ootmarsum

BAKEL “Wat een leuke week hebben we achter de rug. Die nemen ze ons niet meer af.” Het was maar een van de reacties na de achtdaagse reis die de KBO Bakel ondernomen heeft. Eindbestemming was Ootmarsum.

Het gezelschap vertrok op 11 juli en reisde via Deventer, waar de stad nog werd bekeken. Gedurende de volgende dagen werd gastvrij Twente met de bus verkend, terwijl anderen op de fiets de prachtige natuur met allerlei bezienswaardigheden konden bewonderen.
Het gezelschap was een grote familie waar veel gelachen en besproken werd. Er werden vele leuke dingen bekeken, waaronder een glasblazerij, Zwolle werd bezocht, prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Denekamp. Tijdens een rondrit die parallel liep met de Overijsselse Vecht reed het gezelschap Ommen binnen. Sommige monumentale gebouwen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Eduard Cuypers. Vervolgens werd Coevorden bezocht met zijn vele bezienswaardigheden. De geschiedenis van Coevorden werd gevormd door twisten tussen rentmeesters en bisschoppen, diverse veldslagen en belegeringen.

Met de fiets werd de Springendal route gereden die rijk is aan beken en vijvers. Dit ademt de sfeer uit van een landgoed, een groot gebied dat bestaat uit bos , heidevelden, zandige akkers, esgrond en weiden. Met de bus werd een museumboerderij met oude gereedschappen en landbouwwerktuigen bezocht. Door naar Borculo waar een gids een stadsrondleiding verzorgde. De bedoeling was een brandweer museum. Tijdens deze tocht werd wel iedereen kletsnat wegens een royale bui water. Dit kon de pret niet drukken. De fietsers reden de Stiftsroute door het coulisselandschap van hartje Twente. De laatste dag in Ootmarsum werd een klompenmuseum, een blauwe bessenteler, aardbeienkwekerij tevens proeverij, bezocht.
Vrijdagavond na het diner werd door een van de medereizigers een dankwoord gebracht, de volgende ochtend moest er toch echt afscheid genomen worden van de familie Bults en personeel.
De reis terug werd onderbroken voor een bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen met als thema 75 jaar Bevrijding. Bewonderingswaardig was het om te zien hoe deze figuren levensecht nagemaakt waren. Kijk op de site www.kbobakel.nl van KBO Bakel voor foto’s.
Deze 8-daagse reis werd besloten met een diner in Eerbeek. Rond de klok van 20.00 uur werd in Bakel afscheid genomen van de reizigers, na een zeer geslaagde reis.

Foto's:


0