Open tennistoernooi GLTV

GEMERT – Het jaarlijkse AH Gemert Open toernooi kan dit jaar toch doorgaan. Dit toernooi, dat het sportieve hoogtepunt van het GLTV jaar is, vindt plaats van 15 t/m 23 augustus. Het zag er lange tijd naar uit dat het coronavirus roet in het eten zou gooien. Gelukkig kan het toernooi toch plaatsvinden, wel is het aantal deelnemers beperkt tot 280 en geldt voor het gehele tennispark een corona protocol.

Het Open toernooi is een officieel KNLTB toernooi dat veel tennissers uit de regio aantrekkelijk vinden. Vorig jaar waren er ruim 300 deelnemers afkomstig uit alle omliggende tennisverenigingen. Natuurlijk zijn er ook veel deelnemers van GLTV zelf, circa 100. Het is vooral een gezelligheidstoernooi, maar ook prestatie tennissers komen aan bod. Circa 20 deelnemers met een sterke speelsterkte strijden om de toernooiwinst.
De gezelligheid wordt gecreëerd doordat er met een poulesysteem wordt gespeeld, zodat deelnemers altijd meerdere partijen spelen. Vervolgens gaan per poule de sterkste 2 spelers door in een afvalschema.
Daarnaast staat elke avond voor de deelnemers na hun wedstrijd een speciaal hapje klaar en wordt het tennispaviljoen feestelijk aangekleed met op de zondag een gezellige BBQ en vindt ook de prijsuitreiking plaats. Overigens wordt nog bekeken of deze BBQ vanwege het coronavirus doorgang kan vinden.
Alle 10 de tennisbanen worden ingezet voor het Open toernooi en de toernooileiding stelt alles in het werk om het de deelnemers naar de zin te maken. Deelnemers hebben kunnen inschrijven in 3 verschillende leeftijdsklassen: Open, 17 plus en 45 plus. Zo komt iedereen aan zijn trekken.
Van het inschrijfgeld wordt 1 euro gedoneerd aan de Stichting Leergeld Gemert. Onze hoofdsponsor Albert Heijn Gemert verdubbelt dit bedrag, zodat ook de Stichting Leergeld gesteund wordt. Een grote groep kinderen uit onze gemeente kan om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen doen!
Het toernooi is voor iedereen vrij toegankelijk, Wel geldt vanwege het coronavirus dat het maximaal aantal toe te laten bezoekers begrensd is.

Foto's:


0