Vakantie

Vakantie dit jaar is een ding, kunnen we gaan? Zullen we wel boeken? Als je het heel nuchter bekijkt is vakantie maar een vreemd iets. Je huurt een huisje voor een vermogen, zeker in Nederland, voor dit bedrag kun je ook een maand je hypotheek betalen.
De website belooft dat het huis van alle gemakken is voorzien, in de praktijk valt dat meestal tegen. Vooral de bedden! Ieder vakantie komen we tot de conclusie dat het fijnste bed gewoon thuis staat.
De keuzestress van wat neem ik mee aan kleding? Ik ben altijd jaloers op mijn zus, die krijgt alles in een sporttas en pakt nergens mis op. Ik heb nog plaats te weinig, al neem ik een hutkoffer mee.
Mijn wederhelft beweert altijd: ”Als ik een schone onderbroek en een paar sokken en een handdoek bij me heb is het genoeg”. Handig, is de rest van de plek in de koffer voor mij. Ik moet me ook altijd heeeel erg inhouden om niet een hoop eten mee te slepen tot ergernis van mijn wederhelft, “Dat kopen we daar wel, of we gaan wel ergens eten”, zegt ie dan.
We houden wel van een actievere vakantie, we gaan niet 2 weken bij een zwembad of op een strand liggen, dat is not done met een wederhelft die normaal 24 uur per dag aan staat. Die voor we op vakantie gaat nog even een gipswandje in een slaapkamer maakt, kan maar klaar zijn.
We zijn er klaar voor! Het is me gelukt om alles in twee big shoppers te proppen, het huis is schoongemaakt, geen idee voor wie, maar dat moet, anders heb ik geen rust. De was is gewassen hangt nog wel aan de lijn, da’s een minpuntje.
De vogeltjes zijn op hun vakantieadres, de kippen hebben genoeg voer en water en Opa verzorgt ze de tijd dat we weg zijn.
Genoeg eten voor de thuisblijvers en toch een pannetje stoofvlees gemaakt voor de eerste dag. Sorry.
We gaan genieten! Fijne vakantie

Yvonne

Foto's:


0