Zeven Dorpentocht Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – In de coronacrisis ontdekten steeds meer mensen het wandelen en fietsen. Dat was de reden om de Zeven Dorpentocht met de fiets ook in 2020 te organiseren. Hij wordt gehouden op zondag 23 augustus.

De meeste evenementen zijn door de coronacrisis tot 1 september afgelast, maar deze activiteit kan wel doorgang vinden omdat de fietstocht in de open lucht is en meestal door gezinnen en stelletjes gefietst wordt. De organisatie moet wel rekening houden met de geldende maatregelen die door de overheid zijn opgelegd. Zoals bij de inschrijving handen reinigen en afstand bewaren etc.
Vorig jaar waren er bijna 700 deelnemers, verdeeld over 7 kerkdorpen. De wielerclubs willen het fietsen graag promoten, want zij vinden dat fietsen een gezonde bezigheid is. Regelmatig een stukje fietsen zorgt voor een goede conditie. Iedereen mag meedoen, of het een elektrische fiets is of een gewone fiets, een racefiets of mountainbike. Alles kan. En ook kinderen mogen meedoen, want het is o zo gezellig om met het gezin erop uit te trekken.
Er kan voor de tocht van 40 kilometer gestart worden in elk kerkdorp van Gemert-Bakel. Maar evenzo kan er ook op elke plaats gepauzeerd worden. De route loopt via landelijke wegen en door de bossen met verharde paden. Iedereen krijgt een stempelkaart en in elk dorp dient men een stempel te halen. Bij een volle kaart ontvangt men een heerlijke vlapunt, door de Jumbo geschonken. Bij drie posten is er ook een versnapering.
De inschrijving is € 2,50 p/p incl. alle versnaperingen en voor de kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. De route is helemaal uitgepijld en men krijgt de routebeschrijving mee. De start is van 11.00 tot 12.30 uur en er kan gestart worden bij de Specht in Handel, De Brabander in Elsendorp, garage Knijnenburg in De Rips, De Weijerij Milheeze, café Midnight in Bakel, de Sprank in De Mortel en het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Foto's:


0